Започва четиридневното посещение на Шиндзо Абе в Европа

19 март 2017 / 10:10

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Японският министър-председател Шиндзо Абе започва своята четиридневна визита в Европа, предават световните медии.

Очаква се Абе да посети Германия, Франция, Белгия и Италия. Това се случва само няколко дни, след като американският държавен секретар Рекс Тилерсон пристигна в Токио, за да обсъди ядрената и ракетна заплаха от страна на Северна Корея.

„Искам открито да обменим мнения с лидерите на Г-7. Ние се надяваме тясно да си сътрудничим с Европейския съюз по проблемите, пред които е изправена международната общност: като Северна Корея и свободната търговия“, заяви Абе пред репортери на летището в Токио.

Абе иска да проведе разговори и с председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и прясно преизбраният председател на Европейския съюз Доналд Туск в Брюксел. Сред въпросите, които Абе ще обсъди с евопейските си колеги са тези, свързани с ядрената и ракетна програма на Северна Корея, Сирия и срещата си през февруари с американския президент Доналд Тръмп.

Японският премиер ще се върне в Токио в сряда, 22 март.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Кристалина Георгиева: Глобализацията е ценна и за бедни, и за богати

Кристалина Георгиева: Глобализацията е ценна и за бедни, и за богати

Интервю на новоназначения изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева за американският телевизионен канал Си Ен Би Си, след ежегодния "Форум за развитие на Китай 2017".

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 24 март 2017
    / 24° слънчево
  • 25 март 2017
    / 20° слънчево