Започва четиридневното посещение на Шиндзо Абе в Европа

19 март 2017 / 10:10

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Японският министър-председател Шиндзо Абе започва своята четиридневна визита в Европа, предават световните медии.

Очаква се Абе да посети Германия, Франция, Белгия и Италия. Това се случва само няколко дни, след като американският държавен секретар Рекс Тилерсон пристигна в Токио, за да обсъди ядрената и ракетна заплаха от страна на Северна Корея.

„Искам открито да обменим мнения с лидерите на Г-7. Ние се надяваме тясно да си сътрудничим с Европейския съюз по проблемите, пред които е изправена международната общност: като Северна Корея и свободната търговия“, заяви Абе пред репортери на летището в Токио.

Абе иска да проведе разговори и с председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и прясно преизбраният председател на Европейския съюз Доналд Туск в Брюксел. Сред въпросите, които Абе ще обсъди с евопейските си колеги са тези, свързани с ядрената и ракетна програма на Северна Корея, Сирия и срещата си през февруари с американския президент Доналд Тръмп.

Японският премиер ще се върне в Токио в сряда, 22 март.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

В социалните мрежи написахте, че Бургаският административен съд е отменил всички 79 акта, съставени от НАП на заведения по Черноморието. Какво точно се е случило?

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 20 август 2017
    14° / 32° слънчево
  • 21 август 2017
    10° / 25° слънчево