Започва четиридневното посещение на Шиндзо Абе в Европа

19 март 2017 / 10:10

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Японският министър-председател Шиндзо Абе започва своята четиридневна визита в Европа, предават световните медии.

Очаква се Абе да посети Германия, Франция, Белгия и Италия. Това се случва само няколко дни, след като американският държавен секретар Рекс Тилерсон пристигна в Токио, за да обсъди ядрената и ракетна заплаха от страна на Северна Корея.

„Искам открито да обменим мнения с лидерите на Г-7. Ние се надяваме тясно да си сътрудничим с Европейския съюз по проблемите, пред които е изправена международната общност: като Северна Корея и свободната търговия“, заяви Абе пред репортери на летището в Токио.

Абе иска да проведе разговори и с председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и прясно преизбраният председател на Европейския съюз Доналд Туск в Брюксел. Сред въпросите, които Абе ще обсъди с евопейските си колеги са тези, свързани с ядрената и ракетна програма на Северна Корея, Сирия и срещата си през февруари с американския президент Доналд Тръмп.

Японският премиер ще се върне в Токио в сряда, 22 март.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валентин Михов: С тези коне, тази кушия

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валентин Михов: С тези коне, тази кушия

Валентин Михов е роден на 18 януари 1954 г. в София. От 8-годишна възраст се занимава активно с футбол. Отначало играе в детския, а след това в юношеския отбор на ФК ЦСКА. През 1991 г. наследява Борис Станков на президентския пост в ЦСКА и през 1992 г. клубът печели българск...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 23 юни 2017
    15° / 33° слънчево
  • 24 юни 2017
    12° / 31° слънчево