Започна 53-тата международна конференция по въпросите на сигурността

17 февруари 2017 / 18:52

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Официално започна 53-тата международна конференция по въпросите на сигурността. Тя бе открита от германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен.

Тя подчерта, че светът се нуждае от отговорна Америка, която е ангажирана със световните проблеми, съобщава „Ройтерс”.

„Кризите и конфликтите отвориха очите ни: който иска сигурност, се нуждае от собствените си сили и възможности. Който иска сигурност, се нуждае от надеждни съюзи”, категорична е тя.

По време на конференцията България се представя от президента Румен Радев. Той коментира, че международната общност трябва да се обедини за изработването на стратегия, която да предвиди в дългосрочен план необходимите мерки за справяне с бежанската и миграционната криза.

Държавният глава каза, че съществуващите регламенти не предлагат устойчиво решение както на причините за миграционните процеси, така и за интеграцията на бежанците и това ще бъде актуална тема от международния дневен ред и през следващите години.

„Нито една държава не беше подготвена когато тази криза започна и днес много от европейските страни са изправени пред въпроса как да постигнат реална интеграция на хиляди бежанци”, категоричен е Радев.

В срещата участват още комисарят за Европейската политика за съседство и преговори за разширяване Йоханес Хан, както и висши представители на Върховния комисариат на ООН за бежанците, германският канцлер Ангела Меркел, генералният секретар на ООН Антонио Гутериш, председателят на Европейския съвет Доналд Туск и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Конференцията ще продължи до 19-и февруари.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валентин Михов: С тези коне, тази кушия

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валентин Михов: С тези коне, тази кушия

Валентин Михов е роден на 18 януари 1954 г. в София. От 8-годишна възраст се занимава активно с футбол. Отначало играе в детския, а след това в юношеския отбор на ФК ЦСКА. През 1991 г. наследява Борис Станков на президентския пост в ЦСКА и през 1992 г. клубът печели българск...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 23 юни 2017
    15° / 33° слънчево
  • 24 юни 2017
    12° / 31° слънчево