Започна 53-тата международна конференция по въпросите на сигурността

17 февруари 2017 / 18:52

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Официално започна 53-тата международна конференция по въпросите на сигурността. Тя бе открита от германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен.

Тя подчерта, че светът се нуждае от отговорна Америка, която е ангажирана със световните проблеми, съобщава „Ройтерс”.

„Кризите и конфликтите отвориха очите ни: който иска сигурност, се нуждае от собствените си сили и възможности. Който иска сигурност, се нуждае от надеждни съюзи”, категорична е тя.

По време на конференцията България се представя от президента Румен Радев. Той коментира, че международната общност трябва да се обедини за изработването на стратегия, която да предвиди в дългосрочен план необходимите мерки за справяне с бежанската и миграционната криза.

Държавният глава каза, че съществуващите регламенти не предлагат устойчиво решение както на причините за миграционните процеси, така и за интеграцията на бежанците и това ще бъде актуална тема от международния дневен ред и през следващите години.

„Нито една държава не беше подготвена когато тази криза започна и днес много от европейските страни са изправени пред въпроса как да постигнат реална интеграция на хиляди бежанци”, категоричен е Радев.

В срещата участват още комисарят за Европейската политика за съседство и преговори за разширяване Йоханес Хан, както и висши представители на Върховния комисариат на ООН за бежанците, германският канцлер Ангела Меркел, генералният секретар на ООН Антонио Гутериш, председателят на Европейския съвет Доналд Туск и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Конференцията ще продължи до 19-и февруари.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Кирил Аврамов: На срещи като тази в ЦУМ вероятно се уговаря преразпределение на териториите

Кирил Аврамов:  На срещи като тази в ЦУМ вероятно се уговаря преразпределение на териториите

Политологът Кирил Аврамов гостува коментира скандалите от последната седмица, срещата в ЦУМ, новия кабинет и държавата на „каките“ и „батковците“.

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 27 април 2017
    / 27° слънчево
  • 28 април 2017
    10° / 28° слънчево