Тръмп отрича да е искал от Коми да спира разследването срещу Флин

19 май 2017 / 13:00

lv1 lv1 lv1

Снимка: БГНЕС

Снимки към новината

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че не е молил бившият директор на ФБР Джеймс Коми да спира разследването срещу съветника по сигурността Майк Флин.

Държавният глава каза още, че почти си е избрал нов шеф на Федералното бюро за разследване.

„Мисля, че това абсурдно. Всички мислят така. И отново трябва да се захванем за работа, за да се справим с проблемите, които имаме, а те са много. Свършихме страхотна работа. Има много хора, които в момента се чудят какво правим”, каза Доналд Тръмп.

Той добави, че директорът на ФБР Джеймс Коми е бил непознат за много хора.

„Когато взех това решение, както знаете бях посъветван от главния прокурор и от зам.-министъра на отбраната Роб Розенщайн, бях сигурен, че това е двупартийно решение, защото и републиканците, и демократите не го харесват. След това той направи изявление, което беше много жалко”, коментира още Доналд Тръмп.

Припомняме, че на 9 май президентът на САЩ уволни директора на ФБР Джеймс Коми с мотива, че не се справя със задълженията. Именно шефът на разузнавателната служа разследваше руска намеса в изборите за президент от ноември миналата година и евентуални връзки на предизборния щаб на Доналд Тръмп и Кремъл. Скандалът се разрасна след като стана ясно, че държавният глава е поискал от Коми да спре това разследване.

В САЩ се заговори дори за импийчмънт.

Междувременно, беше назначен специален прокурор, който да се занимава с разследването за руска намеса в изборите. Бившият директор на американското Федерално бюро за разследване (ФБР) Робърт Мълър беше радушно посрещнат и от Демократическата, и от Републиканската партия.

Джеймс Коми бе назначен от Барак Обама, с 10-годишен мандат, но изкара само 4. По време на неговото управление на разузнаването бяха открити нарушения при правилата за водене на служебна кореспонденция от кандидатът за президент Хилари Клинтън, която обвини Коми, че е повлиял на нейния резултат.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

В социалните мрежи написахте, че Бургаският административен съд е отменил всички 79 акта, съставени от НАП на заведения по Черноморието. Какво точно се е случило?

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 19 август 2017
    18° / 34° слънчево
  • 20 август 2017
    15° / 32° слънчево