САЩ иска да сключи търговско споразумение с Великобритания

20 април 2017 / 08:22

lv1 lv1 lv1

Снимка: БГНЕС

Снимки към новината

Администрацията на Доналд Тръмп иска да сключи търговско споразумение с Великобритания „колкото се може по-скоро”. Това съобщи председателят на Конгреса на САЩ Пол Райън по време на посещението си в Лондон.

Той увери, че САЩ ще подкрепят Лондон, докато траят преговорите за Брекзит.

„Сега, когато беше задействана процедурата по член 50 искаме Европейският съюз и Великобритания да се обединят и да постигнат трайно споразумение. Силните отношения между Брюксел и Лондон са в интерес на всички ни“, каза Райън.

Той добави още, че САЩ са „готови да изградят ново търговско споразумение с Великобритания, колкото се може по скоро, за да може да се използва големия потенциал между двата народа“.

Райън добави, че иска да съживи Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство - най-спорната търговска сделка между САЩ и ЕС, тъй като според него това ще „донесе повече просперитет и сигурност”. Той смята, че споразумението ще покаже на всички ползите от либералната демокрация, демократичния капитализъм, свободата и свободното предприемачество.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Доналд Тръмп: Когато НАТО работеше както трябва, нямаше тероризъм

Доналд Тръмп: Когато НАТО работеше както трябва, нямаше тероризъм

Преди 100 дни на президентския стол в Белия дом седна Доналд Тръмп. Още в началото на мандата си, около него се завъртяха купища скандали. Каква е неговата равносметка за първите 100 дни от мандата ще разберем от интервюто му за „Асошиейтед прес”.

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 24 април 2017
    / 16° частично
    облачно
  • 25 април 2017
    / 20° слънчево