САЩ иска да сключи търговско споразумение с Великобритания

20 април 2017 / 08:22

lv1 lv1 lv1

Снимка: БГНЕС

Снимки към новината

Администрацията на Доналд Тръмп иска да сключи търговско споразумение с Великобритания „колкото се може по-скоро”. Това съобщи председателят на Конгреса на САЩ Пол Райън по време на посещението си в Лондон.

Той увери, че САЩ ще подкрепят Лондон, докато траят преговорите за Брекзит.

„Сега, когато беше задействана процедурата по член 50 искаме Европейският съюз и Великобритания да се обединят и да постигнат трайно споразумение. Силните отношения между Брюксел и Лондон са в интерес на всички ни“, каза Райън.

Той добави още, че САЩ са „готови да изградят ново търговско споразумение с Великобритания, колкото се може по скоро, за да може да се използва големия потенциал между двата народа“.

Райън добави, че иска да съживи Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство - най-спорната търговска сделка между САЩ и ЕС, тъй като според него това ще „донесе повече просперитет и сигурност”. Той смята, че споразумението ще покаже на всички ползите от либералната демокрация, демократичния капитализъм, свободата и свободното предприемачество.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Тереза Мей: По-добре никаква сделка за Брекзит, отколкото лоша сделка

Тереза Мей: По-добре никаква сделка за Брекзит, отколкото лоша сделка

Лейбъристите са стопили 5% от преднината на управляващата Консервативна партия, сочи последно социологическо проучване, две седмици преди изборите във Великобритания (8 юни). Изследването е направено дни, след като атентатор самоубиец се взриви в края на концерт на американска...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 27 май 2017
    / 17° дъждовно
  • 28 май 2017
    / 21° слънчево