Лавров: Неубедителни са причините за отказ на сирийската опозиция да участва в срещата в Астана

14 март 2017 / 17:01

lv1 lv1 lv1

Видео към новината
Снимки към новината

Причините за отказа на въоръжената сирийска опозиция да участва в срещата в Астана, посветена на нормализирането на ситуацията в Сирия, не са убедителни. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров.

Той допълни, че сирийската въоръжена опозиция се аргументира с нарушения на режима на прекратяване на огъня и добави, че тези нарушения никога не са намалявали до нула.

„Главното е това, че тези нарушения станаха многократно по-малко, отколкото до подписването на съответното споразумение в края на декември“, обясни руският външен министър.

Преди по-малко от 24 часа, сирийските бунтовнически групировки обявиха, че няма да участват в новия кръг от вътрешносирийските мирни преговори в Астана. Определиха действията си форма на протест заради „неизпълнените обещания от Русия, свързани с прекратяването на военните действия”.

Междувременно днес в Астана започна третият кръг от преговорите за Сирия в казахстанската столица. В преговорите за мирно уреждане на сирийския конфликт ще участват делегации на Русия, Турция и Иран. Поканени са и представители на ООН, САЩ и Йордания. Ръководителят на делегацията на сирийското правителство Башар ал Джаафари осъди решението на бунтовниците да бойкотират преговорите. Напредък може да бъде постигнат въпреки тяхното отсъствие, увери той, критикувайки несъстоятелността на техните политически позиции.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

В социалните мрежи написахте, че Бургаският административен съд е отменил всички 79 акта, съставени от НАП на заведения по Черноморието. Какво точно се е случило?

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 20 август 2017
    14° / 32° слънчево
  • 21 август 2017
    10° / 25° слънчево