Лавров: Неубедителни са причините за отказ на сирийската опозиция да участва в срещата в Астана

14 март 2017 / 17:01

lv1 lv1 lv1

Видео към новината
Снимки към новината

Причините за отказа на въоръжената сирийска опозиция да участва в срещата в Астана, посветена на нормализирането на ситуацията в Сирия, не са убедителни. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров.

Той допълни, че сирийската въоръжена опозиция се аргументира с нарушения на режима на прекратяване на огъня и добави, че тези нарушения никога не са намалявали до нула.

„Главното е това, че тези нарушения станаха многократно по-малко, отколкото до подписването на съответното споразумение в края на декември“, обясни руският външен министър.

Преди по-малко от 24 часа, сирийските бунтовнически групировки обявиха, че няма да участват в новия кръг от вътрешносирийските мирни преговори в Астана. Определиха действията си форма на протест заради „неизпълнените обещания от Русия, свързани с прекратяването на военните действия”.

Междувременно днес в Астана започна третият кръг от преговорите за Сирия в казахстанската столица. В преговорите за мирно уреждане на сирийския конфликт ще участват делегации на Русия, Турция и Иран. Поканени са и представители на ООН, САЩ и Йордания. Ръководителят на делегацията на сирийското правителство Башар ал Джаафари осъди решението на бунтовниците да бойкотират преговорите. Напредък може да бъде постигнат въпреки тяхното отсъствие, увери той, критикувайки несъстоятелността на техните политически позиции.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валентин Михов: С тези коне, тази кушия

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валентин Михов: С тези коне, тази кушия

Валентин Михов е роден на 18 януари 1954 г. в София. От 8-годишна възраст се занимава активно с футбол. Отначало играе в детския, а след това в юношеския отбор на ФК ЦСКА. През 1991 г. наследява Борис Станков на президентския пост в ЦСКА и през 1992 г. клубът печели българск...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 23 юни 2017
    15° / 33° слънчево
  • 24 юни 2017
    12° / 31° слънчево