Доналд Тръмп: Твърденията за руска намеса в изборите са измислени от демократите

20 март 2017 / 15:56

lv1 lv1 lv1

Снимка: БГНЕС

Снимки към новината

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че демократите са си измислили твърденията за руска намеса в изборите миналата година. Типично в свой стил, държавният глава отправи обвиненията си чрез социалната мрежа „Туитър”.

В личния си профил той написа:

„Демократите измислиха и лансираха историята с Русия като извинение за това, че водиха ужасна кампания. Имаха голямо предимство в избирателната колегия и загубиха!”

Вместо това, Конгресът и Федералното бюро за разследване трябва да проверят изтичането на класифицирана информация в медиите, смята 45-ят президент на САЩ.

Изявлението си Тръмп прави часове преди първото открито изслушване за опитите за руска намеса в американската предизборна кампания през 2016 г. Очаква се бившият директор на разузнаването Джеймс Клапър, бившият шеф на ЦРУ Джон Бренан, настоящият директор на Агенцията за национална сигурност Майк Роджърс и директорът на ФБР Джеймс Коми да отговарят на въпроси на конгресмените за предполагаема намеса на Русия в предизборната кампания през 2016 година, както и дали е имало връзка между Русия и предизборния щаб на президента Тръмп.

Изслушването пред Комисията по разузнаване на Камарата на представителите е едно от разследванията за руска намеса в изборите, които се водят от Конгреса, отбелязва „Асошиейтед прес”, цитирана от БТА.

Доналд Тръмп написа в „Туитър”:

„Джеймс Клапър и други заявиха, че няма доказателства, че президентът на САЩ е заговорничел с Русия. Тази история е фалшива новина и всички го знаят!”, заяви Тръмп.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Кирил Аврамов: На срещи като тази в ЦУМ вероятно се уговаря преразпределение на териториите

Кирил Аврамов:  На срещи като тази в ЦУМ вероятно се уговаря преразпределение на териториите

Политологът Кирил Аврамов гостува коментира скандалите от последната седмица, срещата в ЦУМ, новия кабинет и държавата на „каките“ и „батковците“.

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 27 април 2017
    / 27° слънчево
  • 28 април 2017
    10° / 28° слънчево