София е най-евтиният европейски град за почивка това лято

17 март 2017 / 13:55

lv1 lv1 lv1

Снимка: dronestagr.am

Снимки към новината

София е най-евтината европейска дестинация за почивка, показват данни на международният сайт за статистика „Холиду.ко”, цитиран от британския вестник „Телеграф”.

Тридесет и пет паунда ще струва нощувката през летния сезон, съобщава изданието. Това е и най-ниската цена, в сравнение с останалите европейски градове. Малко по-скъпа е нощувката в сръбската столица Белград – 39 паунда.

Истанбул, Непал, Севиля и Москва също се нареждат сред 15-те най-евтини дестинации, с цени по-ниски от 75 паунда на вечер.

В другия край на класацията е Амстердам. За да нощувате в най-големия холандски град ще трябва да платите 193 паунда.

Британската столица Лондон е петият най-скъп град за почивка, с цена на нощ 163 паунда. Дъблин и Единбург са сред десетте дестинации, за които трябва да развържете кесията.

Важно уточнение е, че цената на ваканцията ви се определя в зависимост от периода, в който искате да почивате. Ако решите да отидете до Палма де Майорка през последната седмица на септември, ще платите много по-малко отколкото в средата на юли.

Проучването показва още, че почивката в някои от градовете всъщност е по-скъпа през есента, отколкото в разгара на лятото. По-евтино ще ви излезе да отидете до Милано, Париж и Копенхаген по време на пиковия сезон, показват данните, цитирани от „Телеграф”.

Като цяло, Великобритания е държавата с най-скъпите места за почивка, със средна цена на нощувката 163 паунда.

България е най-евтината дестинация в Европа, като цените са три пъти по-ниски от тези в Обединеното кралство – около 50 паунда на вечер.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Адвокатът на Тръмп: Няма нищо незаконно в срещата между Тръмп-младши и руската адвокатка

Адвокатът на Тръмп: Няма нищо незаконно в срещата между Тръмп-младши и руската адвокатка

Интервю на адвоката на Доналд Тръмп – Джей Секулоу за американския телевизионен канал Ен Би Си (NBCnews).

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 21 юли 2017
    17° / 32° слънчево
  • 22 юли 2017
    18° / 36° слънчево