Тръмп иска подкрепа от сенаторите републиканция за новия закон за здравното осигуряване

08 май 2017 / 09:41

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Американският президент Доналд Тръмп призова сенаторите републиканци да подкрепят новия закон за здравното осигуряване.

Нормативният акт, мина в Камарата на представителите с 3 гласа повече от необходимите, но среща съпротива сред съпартийците на Тръмп в Сената.

Една от причините проектът на Доналд Тръмп за здравна реформа да е остро критикуван са прогнозите, че той би довел до намаляване с 14 млн. души на броят здравноосигурени през 2018-та. До 2026-та разликата с броя на осигурените по силата на здравната реформа на Обама ще достигне 24 млн. американци. От друга страна обаче текстът, целящ намаляване на федералната помощ за здравната система и премахване на универсалното задължение за сключване на здравно осигуряване, се очаква да доведе до намаляване с 337 млрд. долара на федералния бюджетен дефицит през следващото десетилетие, или с 37 млрд. годишно. През 2016-та дефицитът бе около 590 млрд. долара.

През уикенда законодатели срещнаха недоволство от избиратели, които категорично отхвърлят възможността за замяна на действащата здравна реформа на предишния президент Барак Обама.

Гражданите са притесняват, че новият акт ще остави уязвими групи като по­възрастните без нужните грижи. Демократите от своя страна предупреждават републиканците, че вотът им за новия законопроект може да им коства гласове на следващите избори за Сенат.

В същото време сенатори републиканци уверяват, че не биха подкрепили закона, ако не бъдат направени промени. Администрацията на Тръмп също изпрати сигнали, че подкрепяният от него акт вероятно ще бъде променен, преди да стигне до бюрото му за подпис. Самият президент казва, че сегашната система се е провалила. Това, по думите му, води до оттегляне на доставчици на услуги и от там до покачване на цените. Отмяната на здравната реформа на Барак Обама, въведена през 2010-та е едно от ключовите обещания на Тръмп. "Обамакеър" осигурява на практика нелимитирани средства за лечение на американците срещу неголяма месечна такса и дотира здравното осигуряване на социално слабите.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

В социалните мрежи написахте, че Бургаският административен съд е отменил всички 79 акта, съставени от НАП на заведения по Черноморието. Какво точно се е случило?

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 19 август 2017
    18° / 34° слънчево
  • 20 август 2017
    15° / 32° слънчево