Русия отхвърля твърденията на САЩ, че не спазва договора за контрол върху въоръжението

09 март 2017 / 16:54

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Русия отхвърли в четвъртък обвиненията на Съединените щати, че е нарушил „духа и намеренията“ на договора за контрол върху въоръжението.

"Русия е спазила и ще продължи да спазва всички международни  задължения,  включително тези за контрол върху ядрените оръжия със среден обсег на действие.  Всички знаете това, но бих искал да ви напомня, че не веднъж президентът Путин е заявявал, че Русия спазва поетите международни задължения, даже и когато това не съвпада изцяло с интересите й“, заяви говорителят на Кремъл Димитрий Песков по време на конферентен разговор с журналисти, цитиран от „Ройтерс“.

Изявлението на Песков идва, след като генерал Пол Селва, зам.-председател на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ, заяви по-рано тази седмица, че Русия е разположила крилата ракета с наземно базиране и това е в разрез с "духа и целите" на договора за ядрените оръжия със среден обсег и представлява заплаха за НАТО.


code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

В социалните мрежи написахте, че Бургаският административен съд е отменил всички 79 акта, съставени от НАП на заведения по Черноморието. Какво точно се е случило?

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 20 август 2017
    14° / 32° слънчево
  • 21 август 2017
    10° / 25° слънчево