Русия отхвърля твърденията на САЩ, че не спазва договора за контрол върху въоръжението

09 март 2017 / 16:54

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Русия отхвърли в четвъртък обвиненията на Съединените щати, че е нарушил „духа и намеренията“ на договора за контрол върху въоръжението.

"Русия е спазила и ще продължи да спазва всички международни  задължения,  включително тези за контрол върху ядрените оръжия със среден обсег на действие.  Всички знаете това, но бих искал да ви напомня, че не веднъж президентът Путин е заявявал, че Русия спазва поетите международни задължения, даже и когато това не съвпада изцяло с интересите й“, заяви говорителят на Кремъл Димитрий Песков по време на конферентен разговор с журналисти, цитиран от „Ройтерс“.

Изявлението на Песков идва, след като генерал Пол Селва, зам.-председател на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ, заяви по-рано тази седмица, че Русия е разположила крилата ракета с наземно базиране и това е в разрез с "духа и целите" на договора за ядрените оръжия със среден обсег и представлява заплаха за НАТО.


code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валентин Михов: С тези коне, тази кушия

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валентин Михов: С тези коне, тази кушия

Валентин Михов е роден на 18 януари 1954 г. в София. От 8-годишна възраст се занимава активно с футбол. Отначало играе в детския, а след това в юношеския отбор на ФК ЦСКА. През 1991 г. наследява Борис Станков на президентския пост в ЦСКА и през 1992 г. клубът печели българск...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 23 юни 2017
    15° / 33° слънчево
  • 24 юни 2017
    12° / 31° слънчево