Доку Умаров призова за атентат на Олимпиадата в Сочи

03 юли 2013 / 11:52

lv1 lv1 lv1

Снимка: internet

Видео към новината
Снимки към новината

Лидерът на чеченските сепаратисти в Северен Кавказ Доку Умаров призова за атентат по време на Зимните олимпийски игри в Сочи през февруари догодина. "Руските власти искат да организират Олимпийските игри върху костите на нашите предци, на многобройни мюсюлмани, погребани в земи край Черно море. Ние трябва да предотвратим това с всички средства", казва лидерът на "Кавказки Емират", който стои зад редица атентати, извършвани на територията на Русия. Посланието му е разпространено чрез видеозапис, качен в ислямистки сайт.

Сочи се намира на брега на Черно море, близо до Северен Кавказ, където действат сепаратистите. През май бяха разкриха атентати, планирани от ислямисти по време на Олимпийските игри. Руският президентът Владимир Путин разпореди засилени мерки за сигурност по време на спортното събитие в Сочи.
code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Иван Сотиров: Терминал за втечнен газ в Гърция е от изключителна полза за България и ЕС

Иван Сотиров: Терминал за втечнен газ в Гърция е от изключителна полза за България и ЕС

България е най-заинтересована и тя трябва да бъде водеща в желанието си да бъде изграден терминал за втечнен газ на беломорското крайбрежие на Гърция. Трябва да бъде създадена обща проектна компания между Гърция, България и Румъния с помощта на ЕС, защото терминалът ще даде де...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 25 април 2015
    / 23° слънчево
  • 26 април 2015
    / 25° слънчево