Ангела Меркел: Брекзит има цена

19 май 2017 / 15:22

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Европейският съюз ще се отнася към Великобритания справедливо, обяви германският канцлер Ангела Меркел. Тя допълни, че въпреки това Брекзит ще има цена.

„Разбира се, че ще отнасяме към Великобритания справедливо, с оглед на близките икономически връзки между нас, които искаме да поддържаме. Но разбира се, че напускането на ЕС ще има своята цена. Към момента изглежда, че Великобритания не може да приеме четирите основни свободи на вътрешния пазар – по¬-конкретно свободата за пътуване. Ще трябва да видим как ще балансираме това”, допълни Меркел.

Германският канцлер Меркел неколкократно е заявявала, че Великобритания трябва да очаква по-¬студена връзка с Евросъюза, щом няма да е вече негов член.

Междувременно, по-малко от месец преди парламентарните избори във Великобритания лидерите на основните партии взеха участие в телевизионен дебат. Двете главни действащи лица обаче Тереза Мей и Джеръми Корбин не присъстваха.

Това предизвика вълна от остра реакция срещу британският премиер Тереза Мей, която бе обвинена, че се страхува да се изправи срещу политическите си опоненти. Няколко от участниците я обвиниха в слабо лидерство и бягство от отговорност.

В диспута участваха първият министър на Шотландия Никола Стърджън и лидерът на либералдемократите Тим Фарън. Водещи теми в разговорите бяха Брекзит, здравеопазването и образованието.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Десислава Николова: Големият въпрос пред България кога точно да стане присъединяването към еврозаната

Десислава Николова: Големият въпрос пред България кога точно да стане присъединяването към еврозаната

Служебният премиер Огнян Герджиков направи амбициозната заявка, че ще подаде заявление за влизане във Валутно-курсовия механизъм (ЕРМ-2), известен като „чакалнята“ на еврозоната, но след това стана ясно, че в кабинета му няма единомислие по въпроса. Така подаването на заявка з...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 24 май 2017
    / 23° частично
    облачно
  • 25 май 2017
    / 20° слънчево