Преоблечени в женски дрехи терористи нападнаха американска военна база в Кабул

02 април 2011 / 10:58

lv1 lv1 lv1

Снимка: reuters

Видео към новината
Снимки към новината

Четирима терористи самоубийци нападнаха американската база "Феникс" в предградията на афганистанската столица Кабул. По информаця на местната полиция нападателите били преоблечени като жени и носели бурки. Те се опитали да влязат в базата, намираща се на пътя за Джалалабад, но били спрени от охраната.

Двама били убити от силите за сигурност, но другите двама успели да взривят експлозивите, които носели.

Информацията за броя на ранените е противоречива. Франс прес и Асошиейтед прес съобщиха, позовавайки се на натовските сили в Афганистан, че трима войници са били леко ранени при нападението срещу база "Феникс".

Броят на нападателите, обстрелвали базата и може би носещи експлозиви, варираше в първите информации от двама до трима. Отговорност за атаката поеха талибаните. Според говорител на терористите срещу американската база са били изпратени седем  нападатели, но натовските сили отрекоха информацията.


code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Яне Янев: Основният тест за съставянето на кабинет ще е изборът за председател на НС

Яне Янев: Основният тест за съставянето на кабинет ще е изборът за председател на НС

Новият кабинет ще бъде избран с повече депутати, отколкото са необходими. Броят на народните представители, които ще го подкрепят, ще премине дори конституционното мнозинство от 170 – 180 души, прогнозира в предаването „Под лупа” председателят на РЗС Яне Янев. Според него пове...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 21 октомври 2014
    / 25° частично
    облачно
  • 22 октомври 2014
    / 22° слънчево