Преоблечени в женски дрехи терористи нападнаха американска военна база в Кабул

02 април 2011 / 10:58

lv1 lv1 lv1

Снимка: reuters

Видео към новината
Снимки към новината

Четирима терористи самоубийци нападнаха американската база "Феникс" в предградията на афганистанската столица Кабул. По информаця на местната полиция нападателите били преоблечени като жени и носели бурки. Те се опитали да влязат в базата, намираща се на пътя за Джалалабад, но били спрени от охраната.

Двама били убити от силите за сигурност, но другите двама успели да взривят експлозивите, които носели.

Информацията за броя на ранените е противоречива. Франс прес и Асошиейтед прес съобщиха, позовавайки се на натовските сили в Афганистан, че трима войници са били леко ранени при нападението срещу база "Феникс".

Броят на нападателите, обстрелвали базата и може би носещи експлозиви, варираше в първите информации от двама до трима. Отговорност за атаката поеха талибаните. Според говорител на терористите срещу американската база са били изпратени седем  нападатели, но натовските сили отрекоха информацията.


code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Лазар Лазаров: Фирмите по снегопочистване на пътищата са 100% готови

Лазар Лазаров: Фирмите по снегопочистване на пътищата са 100% готови

За поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще се грижат над 3000 машини. След създадената нова организация фирмите за снегопочистване в по-голямата част от страната са напълно готови, съобщи в предаването „Под лупа” инж. Лазар Лазаров, председател на...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 27 ноември 2014
    -2° / частично
    облачно
  • 28 ноември 2014
    / 11° частично
    облачно