Преоблечени в женски дрехи терористи нападнаха американска военна база в Кабул

02 април 2011 / 10:58

lv1 lv1 lv1

Снимка: reuters

Видео към новината
Снимки към новината

Четирима терористи самоубийци нападнаха американската база "Феникс" в предградията на афганистанската столица Кабул. По информаця на местната полиция нападателите били преоблечени като жени и носели бурки. Те се опитали да влязат в базата, намираща се на пътя за Джалалабад, но били спрени от охраната.

Двама били убити от силите за сигурност, но другите двама успели да взривят експлозивите, които носели.

Информацията за броя на ранените е противоречива. Франс прес и Асошиейтед прес съобщиха, позовавайки се на натовските сили в Афганистан, че трима войници са били леко ранени при нападението срещу база "Феникс".

Броят на нападателите, обстрелвали базата и може би носещи експлозиви, варираше в първите информации от двама до трима. Отговорност за атаката поеха талибаните. Според говорител на терористите срещу американската база са били изпратени седем  нападатели, но натовските сили отрекоха информацията.


code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Иван Илчев: Не трябва да си затваряме очите за напредъка на България

Иван Илчев: Не трябва да си затваряме очите за напредъка на България

Пред камерите на ТВ "Европа" ректорът на СУ проф. Иван Илчев призова да не си затваряме очите за напредъка на България. Фактите ясно показват, че страната ни се развива добре, вървим напред и не сме толкова зле, колкото се изкарваме.

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 25 януари 2015
    -3° / сняг
  • 26 януари 2015
    -4° / частично
    облачно