Двама са обвинени в опит за убийство след щурма в македонския парламент

11 май 2017 / 07:40

lv1 lv1 lv1

Снимка: БГНЕС

Снимки към новината

Прокуратурата в Скопие повдигна обвинение срещу двама души за опит за убийство по време на инцидента в парламента на 27-ми април, когато протестиращи нахлуха в Народното събрание, биха и държаха депутати за заложници.

Според прокуратурата има достатъчно доказателства, че двамата – единият на 39 години, а другият на 68, са участвали в нападението срещу депутата и лидер на "Албанския алианс" Зиядин Села. Двамата мъже са задържани.

Припомняме, че на 27 април депутатите от СДСМ на Зоран Заев, заедно с тези от албанските формации, избраха Талат Джафери за председател на Народното събрание. Това предизвика недоволството на националистите, които излязоха на протест, а по-късно щурмуваха парламента.

При сбиването бяха ранени над 100 души - депутати, служители на администрацията на парламента, полицаи и журналисти. Най-тежко пострадаха Зоран Заев и Зиядин Села.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

В социалните мрежи написахте, че Бургаският административен съд е отменил всички 79 акта, съставени от НАП на заведения по Черноморието. Какво точно се е случило?

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 19 август 2017
    18° / 34° слънчево
  • 20 август 2017
    15° / 32° слънчево