Двама са обвинени в опит за убийство след щурма в македонския парламент

11 май 2017 / 07:40

lv1 lv1 lv1

Снимка: БГНЕС

Снимки към новината

Прокуратурата в Скопие повдигна обвинение срещу двама души за опит за убийство по време на инцидента в парламента на 27-ми април, когато протестиращи нахлуха в Народното събрание, биха и държаха депутати за заложници.

Според прокуратурата има достатъчно доказателства, че двамата – единият на 39 години, а другият на 68, са участвали в нападението срещу депутата и лидер на "Албанския алианс" Зиядин Села. Двамата мъже са задържани.

Припомняме, че на 27 април депутатите от СДСМ на Зоран Заев, заедно с тези от албанските формации, избраха Талат Джафери за председател на Народното събрание. Това предизвика недоволството на националистите, които излязоха на протест, а по-късно щурмуваха парламента.

При сбиването бяха ранени над 100 души - депутати, служители на администрацията на парламента, полицаи и журналисти. Най-тежко пострадаха Зоран Заев и Зиядин Села.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Десислава Николова: Големият въпрос пред България кога точно да стане присъединяването към еврозаната

Десислава Николова: Големият въпрос пред България кога точно да стане присъединяването към еврозаната

Служебният премиер Огнян Герджиков направи амбициозната заявка, че ще подаде заявление за влизане във Валутно-курсовия механизъм (ЕРМ-2), известен като „чакалнята“ на еврозоната, но след това стана ясно, че в кабинета му няма единомислие по въпроса. Така подаването на заявка з...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 24 май 2017
    / 23° частично
    облачно
  • 25 май 2017
    / 20° слънчево