ФИФА определи водачите на групи за Световното

21 ноември 2013 / 18:22

lv1 lv1 lv1

Видео към новината
Снимки към новината

ФИФА обяви участниците на Световното първенство в Бразилия, които ще бъдат поставени в първа урна при жребия за груповата фаза. Това ще са отборите на домакините, действащият световен шампион Испания, Германия, Аржентина, Белгия, Колумбия, Швейцария и Уругвай. Подреждането е според позицията на тимовете в световната ранглиста.


Тегленото на жребия ще се състои на 6-и декември.

Останалите урни ще бъдат нагласени на географски принцип, за да се избегне сблъсък на африкански, азиатски и южноамерикански страни още в груповата фаза. За европейските държави това е невъзможно, тъй като техният брой на световното ще бъде 13.
Може да се приеме за изненада, че сред водачите на групи попаднаха отборите на Швейцария и Белгия за сметка на страни като Италия и Холандия например, но и двете страни спечелиха своите групи и се изкачиха високо в ранглистата.


code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Н.Пр. Микола Балтажи: Русия упражнява открита военна агресия срещу Украйна

Н.Пр. Микола Балтажи: Русия упражнява открита военна агресия срещу Украйна

През последните дни Русия вече открито упражнява военна агресия срещу Украйна. Това обяви в сутрешния блок на ТВ "Европа" посланикът на страната в София Микола Балтажи. Според него властта в Кремъл трябва да бъде спряна и в това отношение Европа трябва да бъде по-консолидирана...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 30 август 2014
    10° / 30° слънчево
  • 31 август 2014
    11° / 30° слънчево