ФИФА определи водачите на групи за Световното

21 ноември 2013 / 18:22

lv1 lv1 lv1

Видео към новината
Снимки към новината

ФИФА обяви участниците на Световното първенство в Бразилия, които ще бъдат поставени в първа урна при жребия за груповата фаза. Това ще са отборите на домакините, действащият световен шампион Испания, Германия, Аржентина, Белгия, Колумбия, Швейцария и Уругвай. Подреждането е според позицията на тимовете в световната ранглиста.


Тегленото на жребия ще се състои на 6-и декември.

Останалите урни ще бъдат нагласени на географски принцип, за да се избегне сблъсък на африкански, азиатски и южноамерикански страни още в груповата фаза. За европейските държави това е невъзможно, тъй като техният брой на световното ще бъде 13.
Може да се приеме за изненада, че сред водачите на групи попаднаха отборите на Швейцария и Белгия за сметка на страни като Италия и Холандия например, но и двете страни спечелиха своите групи и се изкачиха високо в ранглистата.


code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Иван Сотиров: Терминал за втечнен газ в Гърция е от изключителна полза за България и ЕС

Иван Сотиров: Терминал за втечнен газ в Гърция е от изключителна полза за България и ЕС

България е най-заинтересована и тя трябва да бъде водеща в желанието си да бъде изграден терминал за втечнен газ на беломорското крайбрежие на Гърция. Трябва да бъде създадена обща проектна компания между Гърция, България и Румъния с помощта на ЕС, защото терминалът ще даде де...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 25 април 2015
    / 23° слънчево
  • 26 април 2015
    / 25° слънчево