В САЩ започва делото срещу колоездача Ланс Армстронг за 100 млн. долара

14 февруари 2017 / 15:16

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Започва делото на правителството на САЩ срещу бившия колоездач Ланс Армстронг.

Ищец в случая ще бъде Министерството на правосъдието. То иска обезщетение от 100 милиона долара за измама от страна на Армстронг. Той е обвинен, че е усвоил милиони долари под формата на спонсорство от страна на държавните Американски пощенски служби (USPS), докато в същото време е печелил титлите си чрез допинг.

Американецът се състезаваше за отбора на USPS в периода от 1998г. до 2005г. Точно тогава той триумфира със седем титли от „Тур дьо Франс”, които обаче впоследствие му бяха отнети заради именно заради употребата на допинг. Бившият  американски професионален шосеен колоездач е смятан за автор на един от най-големите допинг скандали в историята на спорта. В продължение на години успява да заобиколи антидопинговите контроли и печели, под въздействието на наркотици и с незаконно преливане на допълнителна кръв.

Досега делото не бе допускано в съда заради претенциите на колоездача, че печалбите на USPS от неговите титли и успехи многократно надвишават разходите за спонсорство и подготовка. Сега обаче правосъдното министерство отхвърли тези факти и даде ход на делото.


code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

В социалните мрежи написахте, че Бургаският административен съд е отменил всички 79 акта, съставени от НАП на заведения по Черноморието. Какво точно се е случило?

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 19 август 2017
    18° / 34° слънчево
  • 20 август 2017
    15° / 32° слънчево