Румен Радев връчва мандат за кабинет на ГЕРБ другата седмица

19 април 2017 / 12:17

lv1 lv1 lv1

Снимка: БГНЕС

Снимки към новината

Следващата седмица президентът ще връчи мандат за съставяне на правителство на победителя от парламентарните избори - ГЕРБ. Това обяви самият Румен Радев на влизане в Народното събрание.

„Надявам се в следващите дни да бъдат регистрирани и обявени парламентарните групи. Веднага след това започваме консултациите с тях и връчване на мандат на кандидата за министър-председател на най-многочислената парламентарна група”, каза Радев.

Той изрази надежда, че в началото на май новото правителство ще бъде факт.

В името на България, Румен Радев е готов да работи конструктивно с новото правителство на ГЕРБ.

Той изрази надежда този парламент и новото правителство да изкарат пълен мандат, защото страната ни има нужда от стабилност.

Радев е категоричен, че парламентът трябва да реши каква държава ще бъде България – подвластна на чуждо влияние или на закона, който ще възпира това.

„Ето, това е големият въпрос и тук няма никакво значение за коя държава говорим”, коментира президентът, по повод промените в изборното законодателство, които предвиждаха да забранят на българите в чужбина да гласуват.
code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Тереза Мей: По-добре никаква сделка за Брекзит, отколкото лоша сделка

Тереза Мей: По-добре никаква сделка за Брекзит, отколкото лоша сделка

Лейбъристите са стопили 5% от преднината на управляващата Консервативна партия, сочи последно социологическо проучване, две седмици преди изборите във Великобритания (8 юни). Изследването е направено дни, след като атентатор самоубиец се взриви в края на концерт на американска...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 28 май 2017
    / 20° частично
    облачно
  • 29 май 2017
    / 24° слънчево