Румен Радев връчва мандат за кабинет на ГЕРБ другата седмица

19 април 2017 / 12:17

lv1 lv1 lv1

Снимка: БГНЕС

Снимки към новината

Следващата седмица президентът ще връчи мандат за съставяне на правителство на победителя от парламентарните избори - ГЕРБ. Това обяви самият Румен Радев на влизане в Народното събрание.

„Надявам се в следващите дни да бъдат регистрирани и обявени парламентарните групи. Веднага след това започваме консултациите с тях и връчване на мандат на кандидата за министър-председател на най-многочислената парламентарна група”, каза Радев.

Той изрази надежда, че в началото на май новото правителство ще бъде факт.

В името на България, Румен Радев е готов да работи конструктивно с новото правителство на ГЕРБ.

Той изрази надежда този парламент и новото правителство да изкарат пълен мандат, защото страната ни има нужда от стабилност.

Радев е категоричен, че парламентът трябва да реши каква държава ще бъде България – подвластна на чуждо влияние или на закона, който ще възпира това.

„Ето, това е големият въпрос и тук няма никакво значение за коя държава говорим”, коментира президентът, по повод промените в изборното законодателство, които предвиждаха да забранят на българите в чужбина да гласуват.
code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Доналд Тръмп: Когато НАТО работеше както трябва, нямаше тероризъм

Доналд Тръмп: Когато НАТО работеше както трябва, нямаше тероризъм

Преди 100 дни на президентския стол в Белия дом седна Доналд Тръмп. Още в началото на мандата си, около него се завъртяха купища скандали. Каква е неговата равносметка за първите 100 дни от мандата ще разберем от интервюто му за „Асошиейтед прес”.

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 24 април 2017
    / 16° частично
    облачно
  • 25 април 2017
    / 20° слънчево