Проверката на служебния кабинет не е установила наручения в част от министерствата

17 февруари 2017 / 09:05

lv1 lv1 lv1

Видео към новината
Снимки към новината

Министър-председателят Огнян Герджиков представи резултатите от проверките по министерства, които разпореди още на първото заседание на служебния кабинет. Премиерът коментира и друга актуална тема - освобождаването на областни управители и назначаването на нови.

Подмяната на представителите на правителството в регионите  беше осъществено изцяло в рамките на закона, подчерта служебният министър-председател. Не са изпращани каквито и да е писмо, адресирани до конкретни личности, уточни Герджиков. Той бе категоричен, че кадровата политика по отношение на областните управители е публична.

Герджиков възложи изготвянето на аналитични доклади за състоянието на ведомствата с  акцент върху обществените поръчки и мерки за отстраняване на констатираните нередности. В част от министерствата не са установени нарушения при провеждането на обществените поръчки, заяви Герджиков по време на представянето и отличи Министерството на финансите, Министерството на транспорта. Министерството на младежта и спорта, МОН, МОСВ, МЗХ, МТСП, Министерството на туризма и Министерството на енергетиката.

Главният инспекторат на МС е установил 45 нарушения на Закона за обществените поръчки и други нормативни актове в Министерство на отбраната. От тях по 9 процедури е констатирано наличието на индикатори за измама и са предадени на Военната прокуратура. Останалите 36 процедури, по които са установени нарушения на закона, са изпратени на Агенцията за държавна финансова инспекция, съобщи Герджиков:

„В МО, през 2016-а са проведени 113 процедури за възлагане на обществени поръчки. От тях са били прекратени 31. Остават 82 процедури  за доставка на стоки и предоставяне на услуги, които са проведени и приключили с подписване на договори и споразумения. Подписани са 123 договора и 25 допълнителни споразумения. При извършения анализ на проведените процедури и сключените договори са установени са нарушения на 45 от 82“.


code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Адвокатът на Тръмп: Няма нищо незаконно в срещата между Тръмп-младши и руската адвокатка

Адвокатът на Тръмп: Няма нищо незаконно в срещата между Тръмп-младши и руската адвокатка

Интервю на адвоката на Доналд Тръмп – Джей Секулоу за американския телевизионен канал Ен Би Си (NBCnews).

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 27 юли 2017
    11° / 27° частично
    облачно
  • 28 юли 2017
    14° / 26° слънчево