Министрите ще обсъдят финансирането на изборите

08 февруари 2017 / 08:12

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Очаква се по време на днешното заседание на Министерския съвет министър-председателят Огнян Герджиков да освободи двама души на ръководни постове, които са допуснали инцидента в тунела "Ечемишка".

Правителството ще обсъди финансирането на парламентарните избори на 26 март. Още на първото си заседание на 30 януари премиерът Огнян Герджиков и колегите му от Министерския съвет определиха за целта близо 30 милиона лева.

Сметката обаче ще трябва да бъде актуализирана заради решението, с което Върховният административен съд наложи на Централната избирателна комисия да осигури машинно гласуване във всички избирателни секции. След съвещание с ръководството на ЦИК миналия четвъртък вицепремиерът Стефан Янев заяви, че правителството ще осигури необходимите пари, но не уточни сумата

Друг акцент в правителственото заседание е инцидентът в тунел „Ечемишка” на АМ „Хемус”, при който осветително тяло се откъсна и падна върху преминаваща кола и уби една жена.

Очаква се по време на днешното заседание на Министерския съвет министър-председателят Огнян Герджиков да освободи двама души на ръководни постове, които са допуснали инцидента в тунела.

В дневния ред на служебния кабинет са заложени още промени в управлението на НДК и Надзорния съвет на НОИ.

Кабинетът „Герджиков” ще приеме и националната програма срещу насилие над деца за следващите три години.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валентин Михов: С тези коне, тази кушия

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валентин Михов: С тези коне, тази кушия

Валентин Михов е роден на 18 януари 1954 г. в София. От 8-годишна възраст се занимава активно с футбол. Отначало играе в детския, а след това в юношеския отбор на ФК ЦСКА. През 1991 г. наследява Борис Станков на президентския пост в ЦСКА и през 1992 г. клубът печели българск...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 26 юни 2017
    12° / 34° слънчево
  • 27 юни 2017
    15° / 34° слънчево