Заседава 43-ия конгрес на БСП

04 февруари 2017 / 09:59

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Заседава 43-ият конгрес на БСП. В продължение на 2 дни над 700 делегати трябва да одобрят предизборната програма на партията, коалиционната политика и правилата, по които ще бъдат съставяни кандидат-депутатските листи. Ще бъде разгледан и проектът за нов устав.

В първия ден на заседанието програмата предвижда откриване на заседанието, приемане на дневния ред и избор на работни органи. След това се очаква да бъде представен проектът за предизборна платформа на БСП.

В първия конгресен ден са предвидени изказвания и приветствия към форума на БСП. На 5 февруари делегатите на най-висшия орган на партията ще подложат на гласуване проекта за нов устав.

Очакват се около 2000 гости - представители на синдикати, работодателски организации, широк кръг от граждански организации, както и представители на други политически партии, както и гости от чужбина.


code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Десислава Николова: Големият въпрос пред България кога точно да стане присъединяването към еврозаната

Десислава Николова: Големият въпрос пред България кога точно да стане присъединяването към еврозаната

Служебният премиер Огнян Герджиков направи амбициозната заявка, че ще подаде заявление за влизане във Валутно-курсовия механизъм (ЕРМ-2), известен като „чакалнята“ на еврозоната, но след това стана ясно, че в кабинета му няма единомислие по въпроса. Така подаването на заявка з...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 24 май 2017
    / 23° частично
    облачно
  • 25 май 2017
    / 20° слънчево