Патриарх Неофит призова хората да се въоръжат с любов и смирение

09 април 2017 / 11:11

lv1 lv1 lv1

Снимка: БГНЕС

Снимки към новината

Българите да се радват, че са християни и че могат да бъдат част от щастливите мигове около посрещането на Спасителя. За това призова българският патриарх и софийски митрополит Неофит.

„Осанна във висините!”, добави Негово светейшество.

„Честит празник, възлюбени в Господа! Божият мир и Неговата любов, и велика милост да бъдат с всички нас и нашия народ”, каза още патриархът на българската църква.

„Братя и сестри, на ясното от своята прослава и на нашето спасение, идващият днес в Йерусалим Господ Иисус Христос влезе смирено и кротко с мир и благословение така, както бе дошъл в нашия свят. По същия начин Той завърши дните на своето земно съществуване. През цялото това време неговата сила беше в Божествената любов, кротост и смирение“, каза патриарх Неофит.

Патриархът отбеляза в своето слово, че миряните също трябва да се въоръжават с тези оръжия. По думите му, душата ни се бори с кротост и боязън и това ни дава отговор на нашата надежда.
code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Доналд Тръмп: Когато НАТО работеше както трябва, нямаше тероризъм

Доналд Тръмп: Когато НАТО работеше както трябва, нямаше тероризъм

Преди 100 дни на президентския стол в Белия дом седна Доналд Тръмп. Още в началото на мандата си, около него се завъртяха купища скандали. Каква е неговата равносметка за първите 100 дни от мандата ще разберем от интервюто му за „Асошиейтед прес”.

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 24 април 2017
    / 16° частично
    облачно
  • 25 април 2017
    / 20° слънчево