Корнелия Нинова ще смени част от ръководството на БСП

14 май 2017 / 09:41

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

БСП ще гласува промени в състава на Изпълнителното бюро по време на днешното заседание на Националния си съвет.

Причината е поредната вътрешнопартийна реформа на председателя Корнелия Нинова. Идеята е тези, които са и депутати, и членове на Изпълнителното бюро да избират между един от двата поста. 9 от общо 15 членове на Изпълнителното бюро на БСП са народни представители. Това са Александър Симов, Валери Жаблянов, Весела Лечева, Драгомир Стойнев, Иван Ченчев, Кирил Добрев, Крум Зарков, Стефан Данаилов, Стоян Мирчев и Красимир Янков.

Единственият от тях, който се е обявил срещу предложението на Нинова, е депутатът Красимир Янков. Той твърди, че през 2016г. е подкрепил Нинова за лидер на БСП след обещанието да бъде част от най-тясното ръководство на партията. Социалисти подозират, че Янков може да се обедини във вътрешна опозиция с принудения да напусне след скандала покрай срещата в ЦУМ на главния прокурор Сотир Цацаров и издателя на в. „Сега” Сашо Дончев - Георги Гергов. По сметки на депутати двамата имали подкрепата на около 40 от 180 души в Националния съвет.

Очаква се постът зам.-председател на партията да бъде поет от служебният вицепремиер по европредседателството от кабинета на служебното правителство Деница Златева или от Янаки Стоилов – той изпадна от кандидат-депутатските листи заради забраната наложена от Нинова, депутатите на БСП да са били народни представители повече от 3 мандата.

Освен промените в Изпълнителното бюро, на пленума днес БСП предстои да разгледа бюджета си.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валентин Михов: С тези коне, тази кушия

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валентин Михов: С тези коне, тази кушия

Валентин Михов е роден на 18 януари 1954 г. в София. От 8-годишна възраст се занимава активно с футбол. Отначало играе в детския, а след това в юношеския отбор на ФК ЦСКА. През 1991 г. наследява Борис Станков на президентския пост в ЦСКА и през 1992 г. клубът печели българск...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 23 юни 2017
    15° / 33° слънчево
  • 24 юни 2017
    12° / 31° слънчево