Корнелия Нинова ще смени част от ръководството на БСП

14 май 2017 / 09:41

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

БСП ще гласува промени в състава на Изпълнителното бюро по време на днешното заседание на Националния си съвет.

Причината е поредната вътрешнопартийна реформа на председателя Корнелия Нинова. Идеята е тези, които са и депутати, и членове на Изпълнителното бюро да избират между един от двата поста. 9 от общо 15 членове на Изпълнителното бюро на БСП са народни представители. Това са Александър Симов, Валери Жаблянов, Весела Лечева, Драгомир Стойнев, Иван Ченчев, Кирил Добрев, Крум Зарков, Стефан Данаилов, Стоян Мирчев и Красимир Янков.

Единственият от тях, който се е обявил срещу предложението на Нинова, е депутатът Красимир Янков. Той твърди, че през 2016г. е подкрепил Нинова за лидер на БСП след обещанието да бъде част от най-тясното ръководство на партията. Социалисти подозират, че Янков може да се обедини във вътрешна опозиция с принудения да напусне след скандала покрай срещата в ЦУМ на главния прокурор Сотир Цацаров и издателя на в. „Сега” Сашо Дончев - Георги Гергов. По сметки на депутати двамата имали подкрепата на около 40 от 180 души в Националния съвет.

Очаква се постът зам.-председател на партията да бъде поет от служебният вицепремиер по европредседателството от кабинета на служебното правителство Деница Златева или от Янаки Стоилов – той изпадна от кандидат-депутатските листи заради забраната наложена от Нинова, депутатите на БСП да са били народни представители повече от 3 мандата.

Освен промените в Изпълнителното бюро, на пленума днес БСП предстои да разгледа бюджета си.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

В социалните мрежи написахте, че Бургаският административен съд е отменил всички 79 акта, съставени от НАП на заведения по Черноморието. Какво точно се е случило?

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 19 август 2017
    18° / 34° слънчево
  • 20 август 2017
    15° / 32° слънчево