Корнелия Нинова ще смени част от ръководството на БСП

14 май 2017 / 09:41

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

БСП ще гласува промени в състава на Изпълнителното бюро по време на днешното заседание на Националния си съвет.

Причината е поредната вътрешнопартийна реформа на председателя Корнелия Нинова. Идеята е тези, които са и депутати, и членове на Изпълнителното бюро да избират между един от двата поста. 9 от общо 15 членове на Изпълнителното бюро на БСП са народни представители. Това са Александър Симов, Валери Жаблянов, Весела Лечева, Драгомир Стойнев, Иван Ченчев, Кирил Добрев, Крум Зарков, Стефан Данаилов, Стоян Мирчев и Красимир Янков.

Единственият от тях, който се е обявил срещу предложението на Нинова, е депутатът Красимир Янков. Той твърди, че през 2016г. е подкрепил Нинова за лидер на БСП след обещанието да бъде част от най-тясното ръководство на партията. Социалисти подозират, че Янков може да се обедини във вътрешна опозиция с принудения да напусне след скандала покрай срещата в ЦУМ на главния прокурор Сотир Цацаров и издателя на в. „Сега” Сашо Дончев - Георги Гергов. По сметки на депутати двамата имали подкрепата на около 40 от 180 души в Националния съвет.

Очаква се постът зам.-председател на партията да бъде поет от служебният вицепремиер по европредседателството от кабинета на служебното правителство Деница Златева или от Янаки Стоилов – той изпадна от кандидат-депутатските листи заради забраната наложена от Нинова, депутатите на БСП да са били народни представители повече от 3 мандата.

Освен промените в Изпълнителното бюро, на пленума днес БСП предстои да разгледа бюджета си.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Десислава Николова: Големият въпрос пред България кога точно да стане присъединяването към еврозаната

Десислава Николова: Големият въпрос пред България кога точно да стане присъединяването към еврозаната

Служебният премиер Огнян Герджиков направи амбициозната заявка, че ще подаде заявление за влизане във Валутно-курсовия механизъм (ЕРМ-2), известен като „чакалнята“ на еврозоната, но след това стана ясно, че в кабинета му няма единомислие по въпроса. Така подаването на заявка з...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 24 май 2017
    / 23° частично
    облачно
  • 25 май 2017
    / 20° слънчево