Парламентът ще изслуша министъра, отговорен за подготовката председателството на ЕС

20 април 2017 / 07:43

lv1 lv1 lv1

Снимка: БГНЕС

Снимки към новината

Първият служебен министър, който ще бъде изслушан от 44-я парламент е Деница Златева – тя отговаря за подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС – 2018.

И петте парламентарни групи настояват да бъдат информирани как се изпълняват сроковете по подготовката за председателството. Вносители на точката са: Цветан Цветанов, Данаил Кирилов, Драгомир Стойнев, Кристиан Вигенин, Валери Симеонов, Хамид Хамид, Симеон Симеонов и Гергана Стефанова.

Депутатите ще се запознаят и с етапа на работата по основните обекти , в които ще се провеждат срещите и където ще бъдат настанявани участниците в тях.

След клетвата си в сряда, представителите на всички парламентарно представени партии заявиха, че основен приоритет на Народното събрание е именно председателството на страната ни догодина. Новите 240 депутати смятат, че трябва да се превъзмогне „партийния интерес” в името на успешното представяне на България.

Изслушване на служебни министри ще има и в петък. Д-р Илко Семерджиев (на здравеопазването), Ирина Костова (на околната среда) и Спас Попниколов (на регионалното развитие) ще отговарят на въпросите на лидера на БСП Корнелия Нинова и група народни представители относно предприетите мерки за гарантиране здравето на населението.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Адвокатът на Тръмп: Няма нищо незаконно в срещата между Тръмп-младши и руската адвокатка

Адвокатът на Тръмп: Няма нищо незаконно в срещата между Тръмп-младши и руската адвокатка

Интервю на адвоката на Доналд Тръмп – Джей Секулоу за американския телевизионен канал Ен Би Си (NBCnews).

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 21 юли 2017
    17° / 32° слънчево
  • 22 юли 2017
    18° / 36° слънчево