Доклад разкрива основните тенденции до 2021-ва в асистираната репродукция

24 февруари 2017 / 15:41

lv1 lv1 lv1

Снимка: BBC

Снимки към новината

Увеличава се възрастта, на която женита забременяват за първи път, както и процентът на еднополовите бракове.

Това са част от изводите, от британски доклад, на агенцията "Технавио" (Technavio) който маркира тенденциите в асистираната репродукция между 2017-та и 2021-ва.  Обемът на пазара, до 2021-ва се изчислява на почти 28 млрд. долара, а сред останалите ключови фактори са зачестилите репродуктивни проблеми на хората, наднорменото тегло и застаряването на населението.

Преди две години, Великобритания се превърна в първата държава, която прие промени в Закона за изкуственото оплождане и позволи едно бебе да има трима родители. Първото бебе, родено от този метод, се появи на бял свят 27 септември 2016г. в Мексико. Момчето има оригиналното ДНК на своите майка и баща, плюс малък генетичен код от донор.Лекарите обаче смятат, че това е бъдещето в медицината и трябва да се върви в тази посока, но предпазливо.

Източник: Health.bg


code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Тереза Мей: По-добре никаква сделка за Брекзит, отколкото лоша сделка

Тереза Мей: По-добре никаква сделка за Брекзит, отколкото лоша сделка

Лейбъристите са стопили 5% от преднината на управляващата Консервативна партия, сочи последно социологическо проучване, две седмици преди изборите във Великобритания (8 юни). Изследването е направено дни, след като атентатор самоубиец се взриви в края на концерт на американска...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 27 май 2017
    / 17° дъждовно
  • 28 май 2017
    / 21° слънчево