В Япония създадоха първия сферичен фрон-дисплей в света

09 май 2017 / 12:22

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Технолгията се развива с пълна сила и всеки ден ни изненадва с нови модерни устройства.

Последното такова изобретение е на японската компания „Докомо” и представлява сферичен светодиоден екран. Той е с резолюция 144 на 136 пиксела, но главната му особеност е, че кълбовидният дисплей е способен да лети.

От компанията обявиха, че това е първият апарат от своя вид. Изображението се транслира директно по време на полета на дрона, който е вграден вътре в кълбовидната конструкция. Устройството е предопределено да бъде алтернатива на рекламните дирижабли, които летят над стадионите, търговските центрове и други обществени места. Създаделите му казват, че техният „екранолет“, освен сред рекламистите, ще пожъне популярност и сред организаторите на световни шоута и концерти.

Екранът е във формата на сфера. Тя разполага с 8 светодиодни ленти. Това не е дисплей в традиционни смисъл на думата. Изображението се генерира при въртенето на обвивката около дрона, в резултат на което се създава илюзия за цяла и непрекъсната картина. Такъв екран може да визуализира както статична картина, така и динамична.

От компанията „Докомо” са на убедени, че дават старт на ново направление на пазара за дронове. Те допълват, че маневреният безпилотен летателен апарат може да работи практически навсякъде.

Сферата е достатъчно обемна, но същевременно и лека. Диаметърът й е 88 см, а общата маса на устройството – 3.4 кг.

Очаква се новата технология да бъде достъпна на масовия пазар до 2019г. В случай на успех, „екранодроновете“ ще транслират реклама, новини и други видео продукти.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валентин Михов: С тези коне, тази кушия

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валентин Михов: С тези коне, тази кушия

Валентин Михов е роден на 18 януари 1954 г. в София. От 8-годишна възраст се занимава активно с футбол. Отначало играе в детския, а след това в юношеския отбор на ФК ЦСКА. През 1991 г. наследява Борис Станков на президентския пост в ЦСКА и през 1992 г. клубът печели българск...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 26 юни 2017
    12° / 34° слънчево
  • 27 юни 2017
    15° / 34° слънчево