В Япония създадоха първия сферичен фрон-дисплей в света

09 май 2017 / 12:22

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Технолгията се развива с пълна сила и всеки ден ни изненадва с нови модерни устройства.

Последното такова изобретение е на японската компания „Докомо” и представлява сферичен светодиоден екран. Той е с резолюция 144 на 136 пиксела, но главната му особеност е, че кълбовидният дисплей е способен да лети.

От компанията обявиха, че това е първият апарат от своя вид. Изображението се транслира директно по време на полета на дрона, който е вграден вътре в кълбовидната конструкция. Устройството е предопределено да бъде алтернатива на рекламните дирижабли, които летят над стадионите, търговските центрове и други обществени места. Създаделите му казват, че техният „екранолет“, освен сред рекламистите, ще пожъне популярност и сред организаторите на световни шоута и концерти.

Екранът е във формата на сфера. Тя разполага с 8 светодиодни ленти. Това не е дисплей в традиционни смисъл на думата. Изображението се генерира при въртенето на обвивката около дрона, в резултат на което се създава илюзия за цяла и непрекъсната картина. Такъв екран може да визуализира както статична картина, така и динамична.

От компанията „Докомо” са на убедени, че дават старт на ново направление на пазара за дронове. Те допълват, че маневреният безпилотен летателен апарат може да работи практически навсякъде.

Сферата е достатъчно обемна, но същевременно и лека. Диаметърът й е 88 см, а общата маса на устройството – 3.4 кг.

Очаква се новата технология да бъде достъпна на масовия пазар до 2019г. В случай на успех, „екранодроновете“ ще транслират реклама, новини и други видео продукти.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

В социалните мрежи написахте, че Бургаският административен съд е отменил всички 79 акта, съставени от НАП на заведения по Черноморието. Какво точно се е случило?

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 19 август 2017
    18° / 34° слънчево
  • 20 август 2017
    15° / 32° слънчево