Четвъртият Конгрес за роботика се провежда в Китай

16 май 2017 / 13:15

lv1 lv1 lv1

Видео към новината
Снимки към новината

Повече от 1 500 експерти присъстваха на откриването на 4-я Конгрес за роботика в Китай. Те ще обсъдят индустриалната трансформация и развитие. По време на събитието, посветено на изкуствения интелект и бъдещето, ще бъдат показани роботи, предназначени за употреба в индустриална и домашна среда.

По данни на Международната федерация за роботика, 290 000 са продадени машини в индустрията през последната година, а продажбите на китайския пазар са се увеличили с 31%.

„Китай е най-големият пазар за роботи и бележи ръст всяка година. Огромни постижения бяха постигнати при контрола на роботите, офлайн програмирането и дизайна като цяло”, каза Чу Даукой, генерален директор на Съюза на китайската индустрия за роботи.

В града, домакин на срещата, се произвеждат редица ключови части за машините, а индустриалното производство за 2016-та беше 6 млрд. юана.

За да се насърчи индустриалното развитие и за да се ускори прилагането на роботизирани технологии, на форума беше създаден мозъчен тръст за роботи.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Десислава Николова: Големият въпрос пред България кога точно да стане присъединяването към еврозаната

Десислава Николова: Големият въпрос пред България кога точно да стане присъединяването към еврозаната

Служебният премиер Огнян Герджиков направи амбициозната заявка, че ще подаде заявление за влизане във Валутно-курсовия механизъм (ЕРМ-2), известен като „чакалнята“ на еврозоната, но след това стана ясно, че в кабинета му няма единомислие по въпроса. Така подаването на заявка з...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 24 май 2017
    / 23° частично
    облачно
  • 25 май 2017
    / 20° слънчево