Четвъртият Конгрес за роботика се провежда в Китай

16 май 2017 / 13:15

lv1 lv1 lv1

Видео към новината
Снимки към новината

Повече от 1 500 експерти присъстваха на откриването на 4-я Конгрес за роботика в Китай. Те ще обсъдят индустриалната трансформация и развитие. По време на събитието, посветено на изкуствения интелект и бъдещето, ще бъдат показани роботи, предназначени за употреба в индустриална и домашна среда.

По данни на Международната федерация за роботика, 290 000 са продадени машини в индустрията през последната година, а продажбите на китайския пазар са се увеличили с 31%.

„Китай е най-големият пазар за роботи и бележи ръст всяка година. Огромни постижения бяха постигнати при контрола на роботите, офлайн програмирането и дизайна като цяло”, каза Чу Даукой, генерален директор на Съюза на китайската индустрия за роботи.

В града, домакин на срещата, се произвеждат редица ключови части за машините, а индустриалното производство за 2016-та беше 6 млрд. юана.

За да се насърчи индустриалното развитие и за да се ускори прилагането на роботизирани технологии, на форума беше създаден мозъчен тръст за роботи.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

В социалните мрежи написахте, че Бургаският административен съд е отменил всички 79 акта, съставени от НАП на заведения по Черноморието. Какво точно се е случило?

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 19 август 2017
    18° / 34° слънчево
  • 20 август 2017
    15° / 32° слънчево