"Дисни" се опитва да патентова свой хуманоиден робот

08 април 2017 / 09:51

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Американската компания „Дисни” иска да патентова „пухкави” хуманоидни роботи, които да могат да влизат в роля и да комуникират с посетителите на "Дисни"-парковете.

Според подадената документацията към Световната организация за интелектуална собственост, цитирана от Си Ен Ен, компанията иска умните машини да бъдат "меки, пухкави и издръжливи", за да бъдат максимално годни за физически контакт с малки деца.

Според молбата за патент "Дисни" вече са създали малък прототип на роботчето с размери, колкото играчка. Той е бил създаден с помощта на 3D-принтер и е обвит в мека, плюшена материя. Според изобретателите, машината ще може да имитира стила и движенията на всеки анимационен герой по заявка.

Към момента от "Дисни" отказват коментар по повод молбата за патентните права, както и отговор кога (и дали въобще) роботите ще станат част от екипа на увеселителните им парковеcode

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Тереза Мей: По-добре никаква сделка за Брекзит, отколкото лоша сделка

Тереза Мей: По-добре никаква сделка за Брекзит, отколкото лоша сделка

Лейбъристите са стопили 5% от преднината на управляващата Консервативна партия, сочи последно социологическо проучване, две седмици преди изборите във Великобритания (8 юни). Изследването е направено дни, след като атентатор самоубиец се взриви в края на концерт на американска...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 27 май 2017
    / 17° дъждовно
  • 28 май 2017
    / 21° слънчево