"Дисни" се опитва да патентова свой хуманоиден робот

08 април 2017 / 09:51

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Американската компания „Дисни” иска да патентова „пухкави” хуманоидни роботи, които да могат да влизат в роля и да комуникират с посетителите на "Дисни"-парковете.

Според подадената документацията към Световната организация за интелектуална собственост, цитирана от Си Ен Ен, компанията иска умните машини да бъдат "меки, пухкави и издръжливи", за да бъдат максимално годни за физически контакт с малки деца.

Според молбата за патент "Дисни" вече са създали малък прототип на роботчето с размери, колкото играчка. Той е бил създаден с помощта на 3D-принтер и е обвит в мека, плюшена материя. Според изобретателите, машината ще може да имитира стила и движенията на всеки анимационен герой по заявка.

Към момента от "Дисни" отказват коментар по повод молбата за патентните права, както и отговор кога (и дали въобще) роботите ще станат част от екипа на увеселителните им парковеcode

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Доналд Тръмп: Когато НАТО работеше както трябва, нямаше тероризъм

Доналд Тръмп: Когато НАТО работеше както трябва, нямаше тероризъм

Преди 100 дни на президентския стол в Белия дом седна Доналд Тръмп. Още в началото на мандата си, около него се завъртяха купища скандали. Каква е неговата равносметка за първите 100 дни от мандата ще разберем от интервюто му за „Асошиейтед прес”.

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 24 април 2017
    / 16° частично
    облачно
  • 25 април 2017
    / 20° слънчево