1 млрд. долара ще инвестира „Форд” за създаване на изкуствен интелект

11 февруари 2017 / 09:23

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Бивши служители на Гугъл и Убер ще работят по проекта.

Автомобилният гигант „Форд” обяви намеренията си да инвестира общо 1 млрд. долара в рамките на 5 години в създаването на изкуствен интелект и производството на автономни коли.

От „Форд” са решили да възложат задачата на базирания в Питсбърг стартъп „Арго Ей Ай” (Argo AI), който бе създаден едва преди година от бивши служители на „Гугъл” и „Убер”.

Към компанията ще бъдат наети още 200 водещи инженери и деятели в сферата на роботиката, които ще разработят „мозъка” на безпилотното МПС – „виртуалния шофьор”.

Вицепрезидентът на автомобилния гигант Раж Наир каза още, че изследванията за постигане на пълна автономия са преминали „отвъд фазата на научните проучвания", но все още остава необходимостта от „огромен скок" между вече съществуващите технологии за виртуален водач и пълната роботизация.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валентин Михов: С тези коне, тази кушия

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валентин Михов: С тези коне, тази кушия

Валентин Михов е роден на 18 януари 1954 г. в София. От 8-годишна възраст се занимава активно с футбол. Отначало играе в детския, а след това в юношеския отбор на ФК ЦСКА. През 1991 г. наследява Борис Станков на президентския пост в ЦСКА и през 1992 г. клубът печели българск...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 26 юни 2017
    12° / 34° слънчево
  • 27 юни 2017
    15° / 34° слънчево