Германия избра 2 жени да станат астронавти

20 април 2017 / 13:57

lv1 lv1 lv1

Снимка: БГНЕС

Снимки към новината

Германия избра пилот на изтребителя „Еурофайтър” (Eurofighter) и метеоролог от над 400 кандидати да започнат да се обучават за астронавти, преди една от тях се превърне в първата жена, летяла до Международната космическа станция.

Никола Бауман и Иса Тиеле-Ейч бяха сред 6-те финалисти и бяха представени от германския икономически министър Бригите Зиприс.

От всички кандидати, само шестима успяха да стигнат до селекциите на Германския космически център. Тя бяха подложени на психологически и медицински изследвания, основани на изискванията от Европейската космическа агенция.

Една от целите на проекта е да се анализира въздействието на безтегловността върху женското тяло. Освен това, организаторите искат да събудят интерес у повече млади момичета.

На финалистките им предстои двугодишен тренировъчен период, за да станат астронавти.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Тереза Мей: По-добре никаква сделка за Брекзит, отколкото лоша сделка

Тереза Мей: По-добре никаква сделка за Брекзит, отколкото лоша сделка

Лейбъристите са стопили 5% от преднината на управляващата Консервативна партия, сочи последно социологическо проучване, две седмици преди изборите във Великобритания (8 юни). Изследването е направено дни, след като атентатор самоубиец се взриви в края на концерт на американска...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 27 май 2017
    / 17° дъждовно
  • 28 май 2017
    / 21° слънчево