Прецакани

15 май 2017 / 17:43

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Драго Иванов, с когото работих известно време в „Дневник“, преди „Евровизия“ написа във ФБ: Хорър видение по пълнолуние – България печели „Евровизия“. Лили Иванова става министър за „Евровизия“-та и строим второ НДК, та да посрещнем конкурса, понеже сегашното е заето от евробюрократите заради председателството на ЕС. Или нещо подобно, после го беше изтрил, та не го намерих.

ГЕОРГИ ДАСКАЛОВ

За малко да стане.

А Добри Божилов, стар сподвижник от времената на новата „Демокрация“, успокои страдащите от второто място българи, че станалото е най-доброто възможно, понеже, ако сме първи, трябва да посрещнем „Евровизия“ догодина, а това ще струва на българските пенсионери 100 милиона.

Дано, вика Добри, португалците не ни прецакат и да се откажат, та да се наложи да ги заместим. За голяма част от нашите сънародници светът няма друга работа, освен да мисли как да прецака великия и (многострадален) български народ.

Сега и с „Евровизия“. Прецакаха ни, като ни класираха на второ място. Но и да бяхме спечелили, пак щяхме да сме прецакани. Такава е българската орисия.

Отвъд каламбурите почти няма събитие, което да е правило толкова много българи съпричастни, колкото участието ни в „Евровизия“. Всички се вълнуват и е разбираемо.

От моя гледна точка този конкурс вече няма музикална стойност. Но има геополитическа. Както казва моята приятелка във ФБ Мая Живкова – тазгодишната песен нормален човек никога няма да си я пусне да си я слуша в къщи.

Затова и музикантите почти не коментират. Но коментират русофилците.

Русофилците са във възторг, понеже нашият участник тази година е всъщност „росиян“. Както обобщи Чавдар Николов – „Крис наш“. Следователно вече мяукането ала Джъстин Бийбър е абсолютно естетически приемливо. В други случаи то щеше да е еврогейщина, харчене на народна пара, развала на добрите нрави, музика, която никой не слуша.

Сега вече не е така.

Русофобците се чувстват длъжни да им дадат отпор. И става една...

Евровизия, не ти е работа.


code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

В социалните мрежи написахте, че Бургаският административен съд е отменил всички 79 акта, съставени от НАП на заведения по Черноморието. Какво точно се е случило?

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 23 август 2017
    11° / 25° слънчево
  • 24 август 2017
    15° / 30° слънчево