Платформа за биологично земеделия ще подпомага биофермерите у нас

11 октомври 2016 / 09:08

lv1 lv1 lv1

Видео към новината
Снимки към новината

Нова онлайн платформа „Farmers2farmers“ ще подпомага малките производители, които имат нужда от опит и достъп до специфична информация за отглеждането на биологична продукция. От 10 октомври ще започне приемът на заявления от биофермери, които биха искали да участват в програмата за международен обмен. Периодът за кандидатстване ще продължи 3 седмици.

Фермите са подбрани по няколко критерия, сред които са грижата за запазване на биологичното разнообразие и за почвата, контролът над вредителите, който опазва околната среда и устойчивостта на климатични промени и икономически предизвикателства.


Водещият на "Бизнес линия" Николай Лефеджиев разговоря за проекта с Меглена Антонова, координатор „Екологично земеделие” в "Грийнпийс България".


code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Тереза Мей: По-добре никаква сделка за Брекзит, отколкото лоша сделка

Тереза Мей: По-добре никаква сделка за Брекзит, отколкото лоша сделка

Лейбъристите са стопили 5% от преднината на управляващата Консервативна партия, сочи последно социологическо проучване, две седмици преди изборите във Великобритания (8 юни). Изследването е направено дни, след като атентатор самоубиец се взриви в края на концерт на американска...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 28 май 2017
    / 20° частично
    облачно
  • 29 май 2017
    / 24° слънчево