Цецка Цачева – една жена в мъжката битка за “Дондуков” 2

05 октомври 2016 / 08:29

lv1 lv1 lv1

Видео към новината
Снимки към новината

В ексклузивно интервю за ТВ Европа Цецка Цачева обяви, че има всички шансове да вземе най-гласове на първия тур на президентските избори. Тя каза още, че на атаките на противниците си гледа като проява на страх и не търси отмъщение. Цачева не скри, че първите хора, с които е споделила за президентската номинация са съпругът и синът й, които са застанали зад нея и са я подкрепили напълно. Чуйте какво каза още Цецка Цачева пред Ани Балджиян.

Цецка Цачева - първата жена - председател на НС, сега поема ново предизвикателство - да стане и първата жена президент на България.


Тя определя себе си като трудолюбива, мобилизирана и силна.


"Аз се съгласих и приех с благодарност доверието, което ми гласуваха моите приятели и съмишленици." - Имаше ли момент на колебание? "Ако Ви кажа че не е имало означава да не съм искрена с вас. Мисля че е съвсем човешко, когато човек тръгва към една такава не малка промяна да прецени за и против. Много бързо преодолях този момент."


Първите хора, с които споделя за кандидатурата й за президентския пост, естествено са най-близките й, от които получава пълна подкрепа.


"Още когато тръгвах в политиката, първите стъпки в участието ми в партия ГЕРБ, аз получих доверието и подкрепата на моя съпруг, който в далечната 2007г. каза - решението е твое, ние сме зад теб. Разбира се синът ми вече е млад човек, който също има своята позиция, с него също съм коментирала, той също застана категорично зад мен и така ангажимента и отговорността, които поемам се носят по-леко."


Цачева не гледа с лошо око на нападките на опонентите си и продължава да отстоява виждането си, че президентската надпревара е преди всичко състезание, а не битка.


"За мен те проявяват страх, че кандидатурата ми е достатъчно силна. Аз гледам добронамерено, но българският народ има много хубави поговорки за това - каквото повикало, такова се обадило."


А дали ще успее да събере най-много гласове на първия тур, както поиска премиерът Борисов?


"Тогава, когато се тръгва с чисти помисли, когато действително си открит към останалите участници в това състезание, нещата се получават. Мисля че и без ултиматуми българските граждани ще дадат гласа си и доверието си на онзи, който преценят, че е по-добър в това състезание."


Цецка Цачева не харесва сравнението, което вече се прави с германския канцлер Ангела Меркел.


"А защо не първата Хилари? Още повече, че така е сложен изборния календар, че България може по този критерий дори да изпревари американците."


Казва, че е горда със сина си, който е отличен математик, учи в Америка и на негово име има кръстен астероид. И мечтае след завършването му да се завърне в България.

Единственото нещо обаче за което съжалява, е че по време на президентската кампания няма да има време за своята страст - планината и любимите й походи из Витоша.
code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Адвокатът на Тръмп: Няма нищо незаконно в срещата между Тръмп-младши и руската адвокатка

Адвокатът на Тръмп: Няма нищо незаконно в срещата между Тръмп-младши и руската адвокатка

Интервю на адвоката на Доналд Тръмп – Джей Секулоу за американския телевизионен канал Ен Би Си (NBCnews).

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 27 юли 2017
    11° / 27° частично
    облачно
  • 28 юли 2017
    14° / 26° слънчево