Британски DJ с концерт под Еверест

10 април 2017 / 15:42

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Известният британски DJ Пол Оукънфолд е пристигнал в базовия лагер под връх Еверест, където се очаква утре сутрин да изнесе концерт „на най-високото място на Земята” с надморска височина от 5 380 метра.

53-годишният Оукънфолд няма опит в изкачването и е поел на 10-дневното си пътешествие с товарни животни и носачи, които отговарят за озвучителната апаратура. Музикантът е репетирал 4 месеца преди да пристигне в Непал.

Събитието цели да привлече вниманието към проблема с глобалното затопляне и да набере на средства за благотворителност в помощ на оцелелите от разрушителното земетресение в Непал през 2015г., което погуби близо 9000 души е остави хиляди без дом, мнозина от които живея във временни центрове.

Със започването на сезона на изкачванията в Непал малцина от алпинистите, запътили се към Еверест, очакват да видят три пъти номинирания за награда „Грами” изпълнител. Кариерата на Оукънфолд обхваща 3 десетилетия и включва съвместни изпълнения с Мадона и U2.
code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Тереза Мей: По-добре никаква сделка за Брекзит, отколкото лоша сделка

Тереза Мей: По-добре никаква сделка за Брекзит, отколкото лоша сделка

Лейбъристите са стопили 5% от преднината на управляващата Консервативна партия, сочи последно социологическо проучване, две седмици преди изборите във Великобритания (8 юни). Изследването е направено дни, след като атентатор самоубиец се взриви в края на концерт на американска...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 27 май 2017
    / 17° дъждовно
  • 28 май 2017
    / 21° слънчево