Започна най-големият фестивал на въздушни балони в САЩ

06 октомври 2016 / 08:55

lv1 lv1 lv1

Видео към новината
Снимки към новината

В американския щат Ню Мексико стартира традиционният фестивал на балоните с горещ въздух. Бяха показани балони с различни форми и цветове. Очаква се събитието да продължи до 9-и октомври.

В град Албакърки, американският щат Ню Мексико, стартира 45-тото издание на най-големият фестивал на въздушните балони. Тази година в него се включиха над 500 състезатели от всички краища на света. Климатични условия бяха благоприятни и позволиха на пилотите да се издигнат във въздуха със своите аеростати. Хиляди местни и туристи наблюдаваха как небето се изпълни с стотици балони с горещ въздух. По време на фестивала посетителите могат да се насладят също на музикални концерти и фойерверки.

Тази година фестивалът ще продължи до 9 октомври. За първи път той се е провел през 1972 г. като събитие, с което да се отбележи 50-ия рожден ден на радиостанцията 770 KOB Rаdio. Мениджърът й Дик Маккий тогава поискал от първия притежател на такъв балон в Ню Мексико - Сид Кътър, да използва балона по време на празненството. Така двамата решават да започне провеждането на фестивал с балони, като започват да канят участници и от други страни.


code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Кирил Аврамов: На срещи като тази в ЦУМ вероятно се уговаря преразпределение на териториите

Кирил Аврамов:  На срещи като тази в ЦУМ вероятно се уговаря преразпределение на териториите

Политологът Кирил Аврамов гостува коментира скандалите от последната седмица, срещата в ЦУМ, новия кабинет и държавата на „каките“ и „батковците“.

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 27 април 2017
    / 27° слънчево
  • 28 април 2017
    10° / 28° слънчево