Започна най-големият фестивал на въздушни балони в САЩ

06 октомври 2016 / 08:55

lv1 lv1 lv1

Видео към новината
Снимки към новината

В американския щат Ню Мексико стартира традиционният фестивал на балоните с горещ въздух. Бяха показани балони с различни форми и цветове. Очаква се събитието да продължи до 9-и октомври.

В град Албакърки, американският щат Ню Мексико, стартира 45-тото издание на най-големият фестивал на въздушните балони. Тази година в него се включиха над 500 състезатели от всички краища на света. Климатични условия бяха благоприятни и позволиха на пилотите да се издигнат във въздуха със своите аеростати. Хиляди местни и туристи наблюдаваха как небето се изпълни с стотици балони с горещ въздух. По време на фестивала посетителите могат да се насладят също на музикални концерти и фойерверки.

Тази година фестивалът ще продължи до 9 октомври. За първи път той се е провел през 1972 г. като събитие, с което да се отбележи 50-ия рожден ден на радиостанцията 770 KOB Rаdio. Мениджърът й Дик Маккий тогава поискал от първия притежател на такъв балон в Ню Мексико - Сид Кътър, да използва балона по време на празненството. Така двамата решават да започне провеждането на фестивал с балони, като започват да канят участници и от други страни.


code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валентин Михов: С тези коне, тази кушия

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валентин Михов: С тези коне, тази кушия

Валентин Михов е роден на 18 януари 1954 г. в София. От 8-годишна възраст се занимава активно с футбол. Отначало играе в детския, а след това в юношеския отбор на ФК ЦСКА. През 1991 г. наследява Борис Станков на президентския пост в ЦСКА и през 1992 г. клубът печели българск...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 23 юни 2017
    15° / 33° слънчево
  • 24 юни 2017
    12° / 31° слънчево