Забранената любов: Мюсюлмански общности в Индонезия със забрана да отбелязват Свети Валентин

14 февруари 2017 / 13:20

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Тийнейджърите в много страни се отнасят към 14-и февруари като повод да декларират любовта си.

Това обаче съвсем не е така в индонезийския град Сурабая, вторият по големина град в страната, където ученици от мюсюлманско училище организираха шумна демонстрация срещу Деня на влюбените. Доводите, които те изтъкват са, че това е западен празник, който насърчава „случайния секс”.

В Сурабая правителството официално е забранило на учениците да празнуват Деня на влюбените както в училище, така и извън него, тъй като това противоречи на „културни и социални норми”, според копие от писмото на официалния сайт на общината. Властите смятат, че „гибелната западна традиция” обърква умовете на младото поколение в страната, като ги подтиква към грях.

Освен в Сурабая, празникът е забранен още в градовете Макасар и Ачех. Ислямският чиновнически съвет на Индонезия забрани честването на Свети Валентин в някои градове със закон през 2012г., заявявайки, че това е в противоречие с мюсюлманската култура и учения.

В Джакарта обаче, столицата на Индонезия, 14-и февруари добива все повечр популярност и се е превърнал в бизнес заради компаниите, които искат да припечелят повече пари и предлагат специални отстъпки и промоции. Те включват отстъпки в луксозни хотели, изпращане на цветя и бонбони за любимата дама, както и по-евтини самолетни билети в седмицата на любовта.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валентин Михов: С тези коне, тази кушия

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валентин Михов: С тези коне, тази кушия

Валентин Михов е роден на 18 януари 1954 г. в София. От 8-годишна възраст се занимава активно с футбол. Отначало играе в детския, а след това в юношеския отбор на ФК ЦСКА. През 1991 г. наследява Борис Станков на президентския пост в ЦСКА и през 1992 г. клубът печели българск...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 23 юни 2017
    15° / 33° слънчево
  • 24 юни 2017
    12° / 31° слънчево