Забранената любов: Мюсюлмански общности в Индонезия със забрана да отбелязват Свети Валентин

14 февруари 2017 / 13:20

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Тийнейджърите в много страни се отнасят към 14-и февруари като повод да декларират любовта си.

Това обаче съвсем не е така в индонезийския град Сурабая, вторият по големина град в страната, където ученици от мюсюлманско училище организираха шумна демонстрация срещу Деня на влюбените. Доводите, които те изтъкват са, че това е западен празник, който насърчава „случайния секс”.

В Сурабая правителството официално е забранило на учениците да празнуват Деня на влюбените както в училище, така и извън него, тъй като това противоречи на „културни и социални норми”, според копие от писмото на официалния сайт на общината. Властите смятат, че „гибелната западна традиция” обърква умовете на младото поколение в страната, като ги подтиква към грях.

Освен в Сурабая, празникът е забранен още в градовете Макасар и Ачех. Ислямският чиновнически съвет на Индонезия забрани честването на Свети Валентин в някои градове със закон през 2012г., заявявайки, че това е в противоречие с мюсюлманската култура и учения.

В Джакарта обаче, столицата на Индонезия, 14-и февруари добива все повечр популярност и се е превърнал в бизнес заради компаниите, които искат да припечелят повече пари и предлагат специални отстъпки и промоции. Те включват отстъпки в луксозни хотели, изпращане на цветя и бонбони за любимата дама, както и по-евтини самолетни билети в седмицата на любовта.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

В социалните мрежи написахте, че Бургаският административен съд е отменил всички 79 акта, съставени от НАП на заведения по Черноморието. Какво точно се е случило?

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 19 август 2017
    18° / 34° слънчево
  • 20 август 2017
    15° / 32° слънчево