Търсенето на кросоувъри расте, доказва го автосалонът в Париж

07 октомври 2016 / 09:01

lv1 lv1 lv1

Видео към новината
Снимки към новината

Търсенето на кросоувъри или т.нар. СУВ модели автомобили продължава да расте в глобален мащаб. Тенденцията бе потвърдена и на международния автосалон в Париж, където големите производители предлагат коли за всеки вкус и портфейл.

Автомобилопроизводителите показаха на международния автосалон в Париж най-новите си СУВ модели в отговор на нарасналото търсене и повишените очаквания на клиентите. Всеки топ бранд представи концептуален модел кросоувър – премиери, които потвърдиха тенденцията, че докато продажбите на пътнически коли бележат спад, то тези на ванове и джипове регистрират ръст.

Една четвърт от продадените в Европа автомобили през тази година са кросоувъри, което доказва качеството и надеждността им.


Алекс Гой – автомобилен експерт:

"Те са по-големи, по-стабилни и сигурни, изглеждат добре, побират повече пътници, имат по-обемни багажници. Има за всеки вкус, разнообразието е голямо. Дори производители, които не са традиционно силни в този сегмент, вадят на пазара СУВ модели."


Френските компании Рено и Пежо представиха моделите Колеос и 5008 – подобрени версии на предшествениците им в сегмента. BMW демонстрира концепта X2 – здрав, седемместен, готов за офроуд приключения. Кросоувъри показаха още Ягуар, Тойота, Шкода и Мерцедес.

Големите компании се надпреварват да инвестират в СУВ модели, като тенденцията е цената им да не е много по-висока от тази на традиционните автомобили – хечбеци и седани.

Спортните компактни автомобили, обозначени с абревиатурата SUV, са наследници на старите класически 4х4 автомобили, но повдигнати на високо шаси, с повече пространство и по-висока проходимост.


code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Тереза Мей: По-добре никаква сделка за Брекзит, отколкото лоша сделка

Тереза Мей: По-добре никаква сделка за Брекзит, отколкото лоша сделка

Лейбъристите са стопили 5% от преднината на управляващата Консервативна партия, сочи последно социологическо проучване, две седмици преди изборите във Великобритания (8 юни). Изследването е направено дни, след като атентатор самоубиец се взриви в края на концерт на американска...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 28 май 2017
    / 20° частично
    облачно
  • 29 май 2017
    / 24° слънчево