Карнавалът в Рио създаде основа за нов бизнес модел

20 март 2017 / 14:34

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Нов бизнес постепенно започва да се развива в страната с дългогодишни традиции в областта на карнавалното изкуство – Бразилия.

Изминаха две седмици, откакто най-великото шоу в света приключи. Целият му блясък обаче остава в центъра на вниманието, защото все повече млади хора печелят пари покрай забавлението.

Самбата е отличителен белег на карнавала в Рио де Жанейро. Паради има във всеки град и на почти всяка улица и хората могат да участват, в който си пожелаят. Облеклото е в зависимост от темата на шествието, в което участват.

Ренато, един от основателите тематичния парад, посветен на Дейвид Боуи, и неговите приятели, прекарват повече от 4 месеца в подготовка за тази дейност. Той помага за дизайна и изработката на костюмите за участниците. „На Боуи”, уличният карнавал в памет на легендарния поп певец беше основан през 2015г. Смъртта на Дейвид Боуи миналата година, доведе до наплив на желаещи да участват в този парад. Тази година се присъединиха над 45 000 души.

Бразилия създава усещането, че карнавалът няма край. Тази година броят на участниците в шествието се е увеличил с 203%, при предвидени едва 30 на сто повече.

„Тук в Бразилия има икономически криза. Хората не могат да си позволят да пътуват до Рио за карнавала, затова си организират забави в собствените си градове”, коментира Кау, другият организатор на шествието за Боуи. Освен това, той е дизайнер в много модни списания.

Организаторите на тематичното шествие, посветено на поп певеца, ще продължат да продават костюми. Освен това, те планират да организират сватби и още куп други събития, за да натрупат капитал. Младежите са оптимисти за своето бъдеще.

Гъвкаво работно време и повече свобода на хората да преследват мечтите си – това са факторите, които спомагат на младите хора в Бразилия да създават собствен бизнес. Статистиката показва, че 62,6% от младежите в страната се надяват да отворят собствена компания до няколко години.

„Въпреки, че икономическата криза е много сериозна, броят на хората, които започват свой бизнес се увеличава, нараства и броят на инвеститорите. Причината – много трудно можем да си намерим работа. Затова и много хора предпочитат да си основат фирма и по този начин да увеличат възможностите пред себе си”, коментира Гуеме Ариади – консултант на малки и средни предприятия в Бразилия.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

В социалните мрежи написахте, че Бургаският административен съд е отменил всички 79 акта, съставени от НАП на заведения по Черноморието. Какво точно се е случило?

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 19 август 2017
    18° / 34° слънчево
  • 20 август 2017
    15° / 32° слънчево