Една необикновена игра на „Ловци на съкровища” с кауза – опазване на планетата

07 май 2017 / 13:39

lv1 lv1 lv1

Снимка: Bored Panda

Видео към новината
Снимки към новината

Запознайте се с Томас Дамбо – датски артист, който използва рециклируеми материали в своите произведения, пише „Борд панда”.

Гениалният творец е измислил нова игра в своя роден град Копенхаген – подобие на добре познатата игра „Ловци на съкровища” (Тreasure hunt), само че този път няма да търсите скрити предмети, а огромни дървени скулптури. Звучи лесно, но не е.

Авторът споделя, че единственият начин да бъдат намерени всичките 6 „великана” е като следвате специално изработена карта или следвайки уликите, които ще откриете под някои камък до скулптурата.

„Направих ги от рециклирано дърво. Около 600 дървените палети, стари бараки, огради и всичко, което успях да открия. Всяка една скулптура е направена с помощта на местни доброволци и всяка една носи името на някои от жителите на града”, обясни Дамбо.

Томас твърди, че през последните 3 години е направил 25 големи статуи по целия свят, от рециклиран материал.

Той се надява, че изкуството му ще помогне на хората да видят големия потенциал на рециклирането, „за да се грижим по-добре за нашата планета”.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валентин Михов: С тези коне, тази кушия

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валентин Михов: С тези коне, тази кушия

Валентин Михов е роден на 18 януари 1954 г. в София. От 8-годишна възраст се занимава активно с футбол. Отначало играе в детския, а след това в юношеския отбор на ФК ЦСКА. През 1991 г. наследява Борис Станков на президентския пост в ЦСКА и през 1992 г. клубът печели българск...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 26 юни 2017
    12° / 34° слънчево
  • 27 юни 2017
    15° / 34° слънчево