Една необикновена игра на „Ловци на съкровища” с кауза – опазване на планетата

07 май 2017 / 13:39

lv1 lv1 lv1

Снимка: Bored Panda

Видео към новината
Снимки към новината

Запознайте се с Томас Дамбо – датски артист, който използва рециклируеми материали в своите произведения, пише „Борд панда”.

Гениалният творец е измислил нова игра в своя роден град Копенхаген – подобие на добре познатата игра „Ловци на съкровища” (Тreasure hunt), само че този път няма да търсите скрити предмети, а огромни дървени скулптури. Звучи лесно, но не е.

Авторът споделя, че единственият начин да бъдат намерени всичките 6 „великана” е като следвате специално изработена карта или следвайки уликите, които ще откриете под някои камък до скулптурата.

„Направих ги от рециклирано дърво. Около 600 дървените палети, стари бараки, огради и всичко, което успях да открия. Всяка една скулптура е направена с помощта на местни доброволци и всяка една носи името на някои от жителите на града”, обясни Дамбо.

Томас твърди, че през последните 3 години е направил 25 големи статуи по целия свят, от рециклиран материал.

Той се надява, че изкуството му ще помогне на хората да видят големия потенциал на рециклирането, „за да се грижим по-добре за нашата планета”.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Десислава Николова: Големият въпрос пред България кога точно да стане присъединяването към еврозаната

Десислава Николова: Големият въпрос пред България кога точно да стане присъединяването към еврозаната

Служебният премиер Огнян Герджиков направи амбициозната заявка, че ще подаде заявление за влизане във Валутно-курсовия механизъм (ЕРМ-2), известен като „чакалнята“ на еврозоната, но след това стана ясно, че в кабинета му няма единомислие по въпроса. Така подаването на заявка з...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 24 май 2017
    / 23° частично
    облачно
  • 25 май 2017
    / 20° слънчево