Най-странните професии

19 май 2017 / 16:31

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Задавали ли сте си въпроса какъв вкус има кучешката храна? Ако не сте толкова авантюристично настроени, че да я опитате, може да попитате някой, който по цял ден яде само това, защото това му е професията. Едва ли дегустатор на кучешка храна е най-странното професионално занимание.

Предлагаме ви още няколко, а вие преценете дали вашата работа е скучна:

- Специалист по спане: Финландски хотел наема човек, който да провери колко удобни са леглата в него. Работникът спял във всяка една стая по отделно и си водил записки.

- Професия Шаферка: Професионалните шаферки придружават булката в най-важния за нея ден - сватбата. Наемането на шаферки е една от последните тенденции сред младоженците. Според бройката, цената е между 300 до 2 000 долара.

- Човек, който бута хората във влаковете: Японските "ошияс" се наемат специално, за да тикат хората в препълнените влакове. По този начин превозните средства се пълнят до максимален предел. Освен това, следят за хора или предмети, заклещени във вратите.

- Професионални оплаквачи: В югоизточна Азия се наемат хора, които да плачат и ридаят колкото се може по-силно на погребения. Според традицията колкото по-шумно е едно подобно събитие, толкова по-лесно починалият достига задгробния живот.

- Водолаз, доставчик на пица: Подводен хотел във Флорида получава пиците си чрез доставчик, който е принуден да се гмурка на 6.4 метра дълбочина.

- Човек, който следи как съхне боята: Британец прекарва живота си, отмервайки колко време е необходимо на боята да изсъхне. Докато боядисва парчета твърд картон, той периодично ги докосва, за да провери сместа.

- Човек, който мирише газовете на други хора: Целта му е да открие причината за различни здравословни проблеми. Получават по 50 хил. долара на година и успяват да разпознаят тумори, инфекции и възпалявания.
code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валентин Михов: С тези коне, тази кушия

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валентин Михов: С тези коне, тази кушия

Валентин Михов е роден на 18 януари 1954 г. в София. От 8-годишна възраст се занимава активно с футбол. Отначало играе в детския, а след това в юношеския отбор на ФК ЦСКА. През 1991 г. наследява Борис Станков на президентския пост в ЦСКА и през 1992 г. клубът печели българск...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 23 юни 2017
    15° / 33° слънчево
  • 24 юни 2017
    12° / 31° слънчево