„Мечтай за големи неща” е мотото на Деня на приказката

20 март 2017 / 16:16

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Имало едно време, много отдавна (всъщност, през 1991г. в Швеция), в едно малко градче се един цял ден бил посветен на приказките. Това събитие бързо добило популярност и днес целия свят празнува Денят на приказката.

Целта на празника е да се отдаде необходимата почит на разказвачите. Затова е нужно възможно най-много хора по целия свят на днешния ден да четат, слушат или разкажат някоя приказка на своя език.

Участниците от целия свят могат да се свържат и така да превърнат Деня на приказката в истински международен фестивал, който създава нови приятели и насърчава опознаването на нови култури.

Всяка година събитията се въртят около определена тема: през 2004г. това са птиците, през 2005 – мостовете, през 2006 – луната, през 2010 – светлината и сянката.

Темата тази година е „Трансформация – мечтай за големи неща и нека всички научат за твоите планове”.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Тереза Мей: По-добре никаква сделка за Брекзит, отколкото лоша сделка

Тереза Мей: По-добре никаква сделка за Брекзит, отколкото лоша сделка

Лейбъристите са стопили 5% от преднината на управляващата Консервативна партия, сочи последно социологическо проучване, две седмици преди изборите във Великобритания (8 юни). Изследването е направено дни, след като атентатор самоубиец се взриви в края на концерт на американска...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 28 май 2017
    / 20° частично
    облачно
  • 29 май 2017
    / 24° слънчево