Поредицата „Фантастични животни и къде да ги намерим" на Джей Кей Роулинг ще се състои от пет части

14 октомври 2016 / 16:27

lv1 lv1 lv1

Видео към новината
Снимки към новината

Световно известната писателка Джей Кей Роулинг обяви плановете за филмовата поредица по книгата й „Фантастични животни и къде да ги намерим”. Първоначално трябваше да представлява трилогия, но авторката на романа зарадва феновете, като заяви, че са планувани пет филма. Премиерата на първият от тях се очаква да бъде през ноември.

Планираната трилогия по книгата „Фантастични животни и къде да ги намерим" на Джей Кей Роулинг, всъщност ще бъде представена в пет филма. Това стана ясно по време на събитие в Лондон, на което писателката съобщи новината.


„Винаги, още от самото начало, знаехме, че ще направим повече от един филм. Обявихме, че ще бъде трилогия като компромисен вариант, докато изясним колко точно ще бъдат филмите. Сега вече съм развила сюжета напълно, така че със сигурност мога да кажа, че ще бъдат пет.”


Феновете на поредицата могат да очакват премиерата на първия филм за вълшебните митични животни на 18 ноември. В главната роля ще бъде актьорът Еди Редмейн - притежател на „Оскар” за „Теория на всичко”. Снимките за първата серия от новата поредица започнаха през месец август миналата година, под режисурата на Дейвид Йетс, който снима последните четири ленти за Хари Потър. Зрителите ще се насладят на играта и на Катрин Уотерсън, Колин Фарел и Джон Войт. Втората екранизация е планирана да се появи на големия екран през 2018г.


„Фантастични животни и къде да ги намерим” е написана през 2001г. Книгата излизана под псевдонима Нют Скамандър. Роулинг е световноизвестна английска писателка, автор на фентъзи поредицата „Хари Потър“. Книгите ѝ са спечелили много награди и продадени в около 500 милиона копия по целия свят.


code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

В социалните мрежи написахте, че Бургаският административен съд е отменил всички 79 акта, съставени от НАП на заведения по Черноморието. Какво точно се е случило?

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 19 август 2017
    18° / 34° слънчево
  • 20 август 2017
    15° / 32° слънчево