„Кристис” и „Сотбис” показаха топ лотовете в есенните си търгове в Хонконг

12 октомври 2016 / 16:17

lv1 lv1 lv1

Видео към новината
Снимки към новината

Двете най-големи аукционни къщи в света – „Сотбис” и „Кристис” – разкриха някои от шедьоврите в своите есенни продажби в Хонконг. В последните месеци конкуренцията на арт пазара става все по-голяма, тъй като колекционерите с възможности участват на всички търгове за изкуство, бижута и други артефакти.

Двете най-големи и влиятелни аукционни къщи в света – „Сотбис” и „Кристис” – дадоха възможност на колекционери и любители на изкуството да хвърлят предварителен поглед върху най-интересните им лотове от есенните търгове в Хонконг – най-големия аукционен център в Азия.

Уникален императорски печат води офертите на „Сотбис”, като прогнозните оценки сочат, че може да бъде продаден за 80 милиона долара.


Николас Чоу – заместник-председател на „Сотбис Азия”:

"Това е един от, бих казал, четири или пет големи императорски печата, които са стигали до пазара. Да, наистина държа императорски печат в дланта си."


Освен това „Сотбис” предлага няколко големи диаманта, както и картини и скулптури на утвърдени и нови азиатски художници. Аукционерът смята, че във времена на несигурност инвестицията в изкуство е траен актив.


Кевин Чън – изпълнителен директор на „Сотбис Азия”:

"В момента икономиката е нестабилна, има несигурност. Но историята е показала, че състоянието на икономиката невинаги е добър показател за резултатите от продажбите на изкуство. Твърде често във времена на несигурност хората предпочитат да инвестират парите си в изкуство, като дълготраен актив."


„Кристис” пък показа пред публика най-голямия в света чифт крушовидни диаманти, огърлици и обеци. Глобалните продажби на изкуство са отбелязали спад със 7% през 2015 г, достигайки 63.8 милиарда долара, докато за същия период в Китай намалението е с цели 23 процента, показва доклад за състоянието на арт пазара.


code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Адвокатът на Тръмп: Няма нищо незаконно в срещата между Тръмп-младши и руската адвокатка

Адвокатът на Тръмп: Няма нищо незаконно в срещата между Тръмп-младши и руската адвокатка

Интервю на адвоката на Доналд Тръмп – Джей Секулоу за американския телевизионен канал Ен Би Си (NBCnews).

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 27 юли 2017
    11° / 27° частично
    облачно
  • 28 юли 2017
    14° / 26° слънчево