Икономисти от цял свят обсъждат развитието на успешна и устойчива икономика на форум на ЕБВР в Кипър

09 май 2017 / 09:43

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Повече от 40 заседания, дискусионни панели, инвестиционни сесии, специални срещи и презентации са включени в програмата на тридневното най-­важно годишно събитие на Европейската банка за възстановяване и развитие, което се провежда за първи път в Кипър.

Съветът на гуверньорите ще направи преглед на инвестициите на международната финансова институция и ще вземе решения за нейните приоритети и бъдеща дейност.

От създаването си през 1991-ва досега Европейската банка за възстановяване и развитие е подпомогнала частния сектор и пазарната икономика в 36 страни, насочвайки почти 120 млрд. евро в над 4700 проекта, като през миналата година тя отчете рекорд от близо 9,5 млрд. евро инвестиции.

Бизнес форумът, който е под наслов “Към зелен и приобщаващ растеж – среща на регионалните и глобалните предизвикателства", ще привлече вниманието към ключови икономически и финансови аспекти на съвременното развитие.

Шестте дискусионни панела ще се фокусират върху постигането на дългосрочен устойчив икономически растеж, конкуренцията и иновациите в новите условия на 21­-ви век, възстановяването на банковия сектор след глобалната финансова криза, предизвикателствата пред малките и средните предприятия, интеграцията на регионалните пазари на газ в Източна Европа и други.

Над 2000 представители на страните­акционери, на правителства, бизнесмени, експерти, активисти на гражданското общество ще вземат участие във форума на банката в Никозия. Делегацията на България, която е акционер в банката от нейното създаване, се оглавява от финансовия министър Владислав Горанов.


code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Десислава Николова: Големият въпрос пред България кога точно да стане присъединяването към еврозаната

Десислава Николова: Големият въпрос пред България кога точно да стане присъединяването към еврозаната

Служебният премиер Огнян Герджиков направи амбициозната заявка, че ще подаде заявление за влизане във Валутно-курсовия механизъм (ЕРМ-2), известен като „чакалнята“ на еврозоната, но след това стана ясно, че в кабинета му няма единомислие по въпроса. Така подаването на заявка з...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 24 май 2017
    / 23° частично
    облачно
  • 25 май 2017
    / 20° слънчево