Икономисти от цял свят обсъждат развитието на успешна и устойчива икономика на форум на ЕБВР в Кипър

09 май 2017 / 09:43

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Повече от 40 заседания, дискусионни панели, инвестиционни сесии, специални срещи и презентации са включени в програмата на тридневното най-­важно годишно събитие на Европейската банка за възстановяване и развитие, което се провежда за първи път в Кипър.

Съветът на гуверньорите ще направи преглед на инвестициите на международната финансова институция и ще вземе решения за нейните приоритети и бъдеща дейност.

От създаването си през 1991-ва досега Европейската банка за възстановяване и развитие е подпомогнала частния сектор и пазарната икономика в 36 страни, насочвайки почти 120 млрд. евро в над 4700 проекта, като през миналата година тя отчете рекорд от близо 9,5 млрд. евро инвестиции.

Бизнес форумът, който е под наслов “Към зелен и приобщаващ растеж – среща на регионалните и глобалните предизвикателства", ще привлече вниманието към ключови икономически и финансови аспекти на съвременното развитие.

Шестте дискусионни панела ще се фокусират върху постигането на дългосрочен устойчив икономически растеж, конкуренцията и иновациите в новите условия на 21­-ви век, възстановяването на банковия сектор след глобалната финансова криза, предизвикателствата пред малките и средните предприятия, интеграцията на регионалните пазари на газ в Източна Европа и други.

Над 2000 представители на страните­акционери, на правителства, бизнесмени, експерти, активисти на гражданското общество ще вземат участие във форума на банката в Никозия. Делегацията на България, която е акционер в банката от нейното създаване, се оглавява от финансовия министър Владислав Горанов.


code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

В социалните мрежи написахте, че Бургаският административен съд е отменил всички 79 акта, съставени от НАП на заведения по Черноморието. Какво точно се е случило?

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 23 август 2017
    11° / 25° слънчево
  • 24 август 2017
    15° / 30° слънчево