Еврото поскъпна в Азия след победатата на Еманюел Макрон

08 май 2017 / 13:14

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Победата на либералния кандидат Еманюел Макрон на президентските избори във Франция веднага се отрази на еврото. Валутата поскъпна днес сутринта на борсите в Азия.

Малко след обявяването на резултатите еврото поскъпна до 1.1023 долара, в сравнение с 1.0999 долара в петък вечерта в Ню Йорк. Така еврото достигна най¬-висок курс от ноември

Едно евро се продаваше за 124.59 йени в понеделник сутрин, в сравнение със 124.05 йени в края на миналата седмица, и достигна най¬-високия си курс към японската валута за повече от година.

Валутните борси „колективно въздъхнаха с облекчение”, но тази положителна реакция вероятно ще продължи кратко, подчерта австралийският банков експерт Фил Боркин.

„Въпросът е дали Макрон ще получи мнозинство на парламентарните избори идния месец”, добави той.

„Смятаме, че еврото може да поскъпва в следващите седмици и месеци, тъй като Европейската централна банка ще прояви по-¬голяма увереност след намаляването на рисковете в еврозоната”, коментира Рей Атрил от Националната банка на Австралия.
code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

В социалните мрежи написахте, че Бургаският административен съд е отменил всички 79 акта, съставени от НАП на заведения по Черноморието. Какво точно се е случило?

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 19 август 2017
    18° / 34° слънчево
  • 20 август 2017
    15° / 32° слънчево