Жеги и през август, над 40 градуса

28 юли 2012 / 19:32

lv1 lv1 lv1

Видео към новината
Снимки към новината

Високи температури очакват синоптиците и през месец август. След първите няколко дни, в които се очаква леко захлаждане, ще има отново горещи дни с температури дори над 40 градуса.

В началото на август въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръметевични бури, а температурите ще бъдат близки до обичайните. През последните дни от първото десетдневието ще настъпи постепенно стабилизиране на атмосферата и повишение на температурите.

През второто десетдневие ще бъде по-топло от обичайното. Ще преобладава слънчево и горещо време. Временно лабилизиране на атмосферата ще настъпи около средата на периода, когато на отделни места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, а температурите временно ще се понижат.

През повечето дни от третото десетдневие ще бъде предимно слънчево и горещо. Към края на месеца се очаква увеличаване на динамиката на атмосферните процеси. Ще има условия за превалявания и температурите относително ще се понижат.


code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Огнян Минчев: Два варианта за правителство – коалиционно и на малцинството

Огнян Минчев: Два варианта за правителство – коалиционно и на малцинството

Очаквано в консултациите между ГЕРБ и Патриотичния фронт има доста широко съвпадение на гледните точки. Такова има и с РБ, но в отношенията им с ГЕРБ има дълга предистория на конфликт, преминал преди всичко през медиите с поставянето на предварителни условия, коментира политол...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 20 октомври 2014
    / 26° слънчево
  • 21 октомври 2014
    / 25° слънчево