Жеги и през август, над 40 градуса

28 юли 2012 / 19:32

lv1 lv1 lv1

Видео към новината
Снимки към новината

Високи температури очакват синоптиците и през месец август. След първите няколко дни, в които се очаква леко захлаждане, ще има отново горещи дни с температури дори над 40 градуса.

В началото на август въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръметевични бури, а температурите ще бъдат близки до обичайните. През последните дни от първото десетдневието ще настъпи постепенно стабилизиране на атмосферата и повишение на температурите.

През второто десетдневие ще бъде по-топло от обичайното. Ще преобладава слънчево и горещо време. Временно лабилизиране на атмосферата ще настъпи около средата на периода, когато на отделни места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, а температурите временно ще се понижат.

През повечето дни от третото десетдневие ще бъде предимно слънчево и горещо. Към края на месеца се очаква увеличаване на динамиката на атмосферните процеси. Ще има условия за превалявания и температурите относително ще се понижат.


code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Кольо Парамов: Управляващите надуват балони и говорят празни приказки

Кольо Парамов: Управляващите надуват балони и говорят празни приказки

Премиерът Пламен Орешарски е партийно зависим и не е в състояние сам да взима решения и това се вижда от назначаването на хора в администрацията, които няма понятие от управление, коментира в студиото на предаването „Под лупа” на телевизия „Европа” финансистът Кольо Парамов. С...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
 • 16 април 2014
  -2° / частично
  облачно
 • 17 април 2014
  / възможност
  за
  гръмoтевици