Сотир Цацаров отчете в годишния си доклад нарастване на процента осъдителни присъди

11 май 2017 / 14:25

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Нараства процентът на осъдителните присъди, отчете в годишния си доклад до Народното събрание главният прокурор Сотир Цацаров.

Анализът на делата изследва тенденциите – общо за всички дела – и за тези, които се определят като знакови.

97,5 % осъдителни присъди отчита прокуратурата по отношение на процесите изобщо. 4 са осъдителните съдебни решения по делата т.нар. графа "обществено значими". Именно те се следят и от Европейската комисия.

И още – нараства броят на обвинените лица. Намалява процентът на върнатите от съда прокурорски актове. Тази тенденция се откроява и при т.нар. "традиционни дела". Чрез годишния си доклад главният прокурор настоява, с мотив подобряване качеството на правораздаването, за осъвременяването на материалното и наказателното законодателство. Докладът трябва да бъде обсъден първо от правната парламентарна комисия, а след това и от народните представители.


code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валентин Михов: С тези коне, тази кушия

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валентин Михов: С тези коне, тази кушия

Валентин Михов е роден на 18 януари 1954 г. в София. От 8-годишна възраст се занимава активно с футбол. Отначало играе в детския, а след това в юношеския отбор на ФК ЦСКА. През 1991 г. наследява Борис Станков на президентския пост в ЦСКА и през 1992 г. клубът печели българск...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 26 юни 2017
    12° / 34° слънчево
  • 27 юни 2017
    15° / 34° слънчево