Сотир Цацаров отчете в годишния си доклад нарастване на процента осъдителни присъди

11 май 2017 / 14:25

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Нараства процентът на осъдителните присъди, отчете в годишния си доклад до Народното събрание главният прокурор Сотир Цацаров.

Анализът на делата изследва тенденциите – общо за всички дела – и за тези, които се определят като знакови.

97,5 % осъдителни присъди отчита прокуратурата по отношение на процесите изобщо. 4 са осъдителните съдебни решения по делата т.нар. графа "обществено значими". Именно те се следят и от Европейската комисия.

И още – нараства броят на обвинените лица. Намалява процентът на върнатите от съда прокурорски актове. Тази тенденция се откроява и при т.нар. "традиционни дела". Чрез годишния си доклад главният прокурор настоява, с мотив подобряване качеството на правораздаването, за осъвременяването на материалното и наказателното законодателство. Докладът трябва да бъде обсъден първо от правната парламентарна комисия, а след това и от народните представители.


code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Десислава Николова: Големият въпрос пред България кога точно да стане присъединяването към еврозаната

Десислава Николова: Големият въпрос пред България кога точно да стане присъединяването към еврозаната

Служебният премиер Огнян Герджиков направи амбициозната заявка, че ще подаде заявление за влизане във Валутно-курсовия механизъм (ЕРМ-2), известен като „чакалнята“ на еврозоната, но след това стана ясно, че в кабинета му няма единомислие по въпроса. Така подаването на заявка з...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 24 май 2017
    / 23° частично
    облачно
  • 25 май 2017
    / 20° слънчево