Бившият кмет на Велико Търново осъди прокуратурата

12 април 2017 / 12:59

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

40 000 лева неимуществени вреди трябва да плати прокуратурата на бившия кмет на Велико Търново д-р Румен Рашев.

Решението е на Апелативния съд във Велико Търново, който частично измени присъдата на окръжните магистрати, която пердвиждаше обезщетение от 25 000 лв.

На Румен Рашев беше повдигнато обвинение перз 2009-та за престъпление по служба и облагодетелстване на частна фирма, построила тенис корт и жилищен блок. Великотърновският кмет беше отстранен от длъжност.

Окръжният съд го осъди на 2 години условно. С решение на Върховния касационен съд преди година бившият кмет беше оправдан. След оправдателната присъда, Румен Рашев подаде иск срещу прокуратурата за 100 000 лева.

Той твърди, в резултат на несъстоятелното обвинение доверието на обществото в него изцяло рухнало. Несправедливото обвинение му докарало безпричинен страх, безпокойство, психическо напрежение  и стрес. Производството по отстраняването му от длъжност допълнително уронило престижа и доброто му име. Пак във връзка с обвинението пострадала политическата му кариера - отказал се от четвърти мандат като кмет.

Решението на Апелативния съд във Велико Търново подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.


code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Доналд Тръмп: Когато НАТО работеше както трябва, нямаше тероризъм

Доналд Тръмп: Когато НАТО работеше както трябва, нямаше тероризъм

Преди 100 дни на президентския стол в Белия дом седна Доналд Тръмп. Още в началото на мандата си, около него се завъртяха купища скандали. Каква е неговата равносметка за първите 100 дни от мандата ще разберем от интервюто му за „Асошиейтед прес”.

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 24 април 2017
    / 16° частично
    облачно
  • 25 април 2017
    / 20° слънчево