Столичен куклен театър представя на американския мюзикъл „Авеню Q”

16 февруари 2017 / 13:56

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Предизвикателният куклен мюзикъл „Авеню Q“ ще направи своя дебют на българска сцена на 16-и и 23 февруари.

След Ню Йорк, Лас Вегас и Лондон, София ще посреща любителите на този жанр на сцената на Столичния куклен театър. Бродуейският мюзикъл с три награди „Тони” е дело на режисьорите Уест Хайлър и Петър Кауков. Либретото на „Авеню Q” е на Джеф Уити, музиката и стиховете са на Робърт Лопес и Джеф Маркс.

Мюзикълът „Авеню Q” е изключително забавен куклен мюзикъл за възрастни, който представя всички чувствителни теми на нашето време по неочакван начин. Расизъм, ксенофобия, гей-общество, порно-индустрия – всичко е подложено на добронамерена шега, което ни води към признаване и преодоляване на предразсъдъците, осъзнаване на различията и приемане на разнообразието.

Мюзикълът разкрива проблемите на младите, възпитавани като деца от родителите си и от телевизионни програми като „Улица Сезам”, и за това, как вече като възрастни трябва да поемат лична отговорност за живота си. Зрителите ще могат да се насладят на смешна интерпретация на привидно тежките проблеми на живота.

Постановката се осъществява с подкрепата на фондациите "Америка за България" и "Арт офис". Идеята, музиката и стиховете са на Робърт Лопес и Джеф Маркс, либрето - на Джеф Уити. Преводач е Любов Костова. Преводът на песните е на Десислава Софранова. Сценографията и костюмите са на Ивайло Николов, куклите - на Димитър Димитров. Спектакълът е със специалното участие на музикалният идол Рафи Бохосян в ролята на Гари Колман.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Десислава Николова: Големият въпрос пред България кога точно да стане присъединяването към еврозаната

Десислава Николова: Големият въпрос пред България кога точно да стане присъединяването към еврозаната

Служебният премиер Огнян Герджиков направи амбициозната заявка, че ще подаде заявление за влизане във Валутно-курсовия механизъм (ЕРМ-2), известен като „чакалнята“ на еврозоната, но след това стана ясно, че в кабинета му няма единомислие по въпроса. Така подаването на заявка з...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 24 май 2017
    / 23° частично
    облачно
  • 25 май 2017
    / 20° слънчево