Протест срещу концесията на летище София

30 януари 2017 / 13:34

lv1 lv1 lv1

Снимка: БГНЕС

Снимки към новината

Протестиращите излязоха пред президентството, защото очаквали промяна в България след встъпването в длъжност на новия държавен глава Румен Радев

Служители на летище София и членове на Асоциацията на работещите в транспорта протестираха пред президентството с искане концесията на столичното летище да бъде спряна.

„Летище София е печелившо предприятие, което се съсипва умишлено от години и парите потъват в БДЖ, което е едно губещо предприятие”, заяви пред БГНЕС Александър Кулчев, служител на летище София и член на Асоциацията на работещите в транспорта.

„Подкрепяме промяната на летище София. То от години се съсипва от едно некадърно управление и едни пари потъват незнайно къде. Промяната за по-добро. Летище София е на България. С концесията на летището те искат да дадат една граница, която не бива да се разрушава и не се знае в чии ръце ще отиде. Протестираме против концесията и казваме „Да!” на промяната“, заяви Кулчев.

Той обясни, че са решили да протестират именно пред президентството, защото очакват да има промяна в България.

„Румен Радев не е политически и задкулисен, защото е нов човек и може би вярваме, че той може да промени нещо, както и новото правителство, което ще се състои след два месеца“, поясни още Александър Кулчев.

От своя страна Ваня Игнатова, член на Асоциация на работещите в транспорта, смята, че летището има възможности и при един мениджмънт и промени, то може да стане още по-печелившо.

„Да не отива в ръцете на частник. Протестираме срещу концесията на летище София“, обясни тя.

„Отварянето на офертите за отдаване на концесия се удължава месец след месец. Сега е удължено с два месеца с цел служебното правителство да не поема тази отговорност, а следващото редовно правителство да реши съдбата на летище София“, обясни Игнатова.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Доналд Тръмп: Когато НАТО работеше както трябва, нямаше тероризъм

Доналд Тръмп: Когато НАТО работеше както трябва, нямаше тероризъм

Преди 100 дни на президентския стол в Белия дом седна Доналд Тръмп. Още в началото на мандата си, около него се завъртяха купища скандали. Каква е неговата равносметка за първите 100 дни от мандата ще разберем от интервюто му за „Асошиейтед прес”.

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 24 април 2017
    / 16° частично
    облачно
  • 25 април 2017
    / 20° слънчево