Обявяват грипна епидемия в Шумен и Варна

24 януари 2011 / 07:35

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Днес ще бъде обявена грипна епидемия в Шумен и Варна. От Регионалната здравна инспекция в морския град съобщават, че през последните дни броят на заболелите е нараснал. От днес до петък всички училища в София са в грипна ваканция. По последни данни около 30% от изследваните болни в столицата са с изолиран грипен вирус A(H1N1).

За този вирус е характерно, че по-често засяга младите хора, децата и е по-рисков за тази възрастова група, за разлика от щамовете, които циркулират от по-отдавна. При първите симптоми на главоболие, световъртеж, втрисане и болки в мускулите трябва да се потърси лекар.

Самолечението не само няма да помогне, но и ще усложни болестта, предупреждават специалистите. Първата област, в която бе обявена грипна епидемия, бе София-област, където заболеваемостта надхвърли 300 души на 10 000. Епидемия бе обявена и в областите Пазарджик, Плевен, Благоевград, Дупница, Петрич, Рила и Кочериново.


code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Христина Христова: Промените в Кодекса за социално осигуряване ще подкопаят доверието в системата

Христина Христова: Промените в Кодекса за социално осигуряване ще подкопаят доверието в системата

Подготвяните промени от финансовото министерство в Кодекса за социално осигуряване ще подкопаят доверието в пенсионната система. Това ще се случи с прехвърляне на парите от универсалните фондове в един общ кюп, за да се гарантира пожизненото изплащане на пенсиите от тях, комен...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 04 май 2016
    / 11° частично
    облачно
  • 05 май 2016
    / 14° слънчево