Обявяват грипна епидемия в Шумен и Варна

24 януари 2011 / 07:35

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Днес ще бъде обявена грипна епидемия в Шумен и Варна. От Регионалната здравна инспекция в морския град съобщават, че през последните дни броят на заболелите е нараснал. От днес до петък всички училища в София са в грипна ваканция. По последни данни около 30% от изследваните болни в столицата са с изолиран грипен вирус A(H1N1).

За този вирус е характерно, че по-често засяга младите хора, децата и е по-рисков за тази възрастова група, за разлика от щамовете, които циркулират от по-отдавна. При първите симптоми на главоболие, световъртеж, втрисане и болки в мускулите трябва да се потърси лекар.

Самолечението не само няма да помогне, но и ще усложни болестта, предупреждават специалистите. Първата област, в която бе обявена грипна епидемия, бе София-област, където заболеваемостта надхвърли 300 души на 10 000. Епидемия бе обявена и в областите Пазарджик, Плевен, Благоевград, Дупница, Петрич, Рила и Кочериново.


code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Владимир Чуков: Конфликтите в Сирия и Ирак носят рискове за националната ни сигурност

Владимир Чуков: Конфликтите в Сирия и Ирак носят рискове за националната ни сигурност

България не трябва да разчита само на информация от западните си съюзници за обстановката в Сирия и Ирак и действията на групировката „Ислямска държава”. Военните действия там през последните години доведоха до огромна бежанска вълна, от която произтичат и рискове за националн...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 30 септември 2014
    / 29° слънчево
  • 01 октомври 2014
    / 25° слънчево