Министри отговарят по случая с радиоактивната вода в Хасково

21 април 2017 / 08:08

lv1 lv1 lv1

Снимка: БНР

Снимки към новината

Трима служебни министри ще отговарят на питане, внесено в Народното събрание от лидера на социалистите Корнелия Нинова и други депутати, относно установеният уран във водата в Хасково.

Министрите на здравеопазването, на околната среда и на регионалното развитие ще отчетат предприетите мерки, след като бе установено, че водата в региона е радиоактивна.

Междувременно, областният управител на Пловдив Здравко Димитров свика Кризисен щаб заради повишените нива на уран в питейната вода на територията на Първомай и околните населени места.

На него трябва да се набележат мерките, както за отстраняване на проблема, така и за недопускане на подобни аварии, застрашаващи здравето на населението в бъдеще.

По разпореждане на Върховната касационна прокуратура започнаха спешни изследвания дали някъде има завишено съдържание на уран.

Резултатите за цяла България трябва да са готови до 22 май.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Доналд Тръмп: Когато НАТО работеше както трябва, нямаше тероризъм

Доналд Тръмп: Когато НАТО работеше както трябва, нямаше тероризъм

Преди 100 дни на президентския стол в Белия дом седна Доналд Тръмп. Още в началото на мандата си, около него се завъртяха купища скандали. Каква е неговата равносметка за първите 100 дни от мандата ще разберем от интервюто му за „Асошиейтед прес”.

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 24 април 2017
    / 16° частично
    облачно
  • 25 април 2017
    / 20° слънчево